Se lucrează-n draci la Parcul Industrial din Galaţi! Autorităţile promit că până la sfârşitul anului parcul va fi gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Industrial  este finalizat în proporţie de 85 %  Foto: Bogdan Dimofte
Parcul Industrial este finalizat în proporţie de 85 % Foto: Bogdan Dimofte

Aceasta este concluzia unui recent control efectuat de către reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor. Vasile Ursu, administratorul Parcului Industrial, susţine că, până la sfârşitul acestui an, se vor finaliza lucrările la infrastructură şi vor fi aduşi investitori în zonă.

Lucrările la Parcul Industrial de la Galaţi au intrat într-un surprinzător reviriment. După ce au fost la un pas să piardă titulatura de parc industrial, autorităţile au reuşit pe ultima sută de metri să numească un nou administrator şi să reia lucrările.

Municipalitatea a scăpat „la mustaţă" de returnarea celor 3,5 milioane de lei reprezentând contribuţia statului la această investiţie.

Repus pe lina de plutire

Schimbarea în bine a situaţiei ne-a fost confirmată de secretarul de stat Liviu Grădinaru, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI):

„Primăria a făcut un proiect de revigorare a parcului. Au trimis documentele care le-au fost solicitate şi au prezentat un angajament legat de investiţiile care vor fi făcute. Vali Baciu din cadrul MAI a făcut un control la parc şi concluzia a fost că se lucrează. S-au reorganizat, au numit un administrator. Lucrurile merg spre bine".

Vasile Ursu, noul responsabil al Parcului Industrial de la Galaţi, susţine că, până la sfârşitul anului, Parcul va oferi investitorilor utilităţile necesare.

În acest moment, se aşteaptă şi aprobările de la Calea Ferată pentru drumul de acces. „Se vor face nişte traversări şi subtraversări. Va dura o perioadă până primim aprobările. Până la sfârşitul acestui an vom rezolva partea de utilităţi şi vom crea un mediu prielnic pentru a aduce investitori în zonă", a spus Vasile Ursu. Conform aceleiaşi surse, investitori din domeniul maritim sunt interesaţi să-şi dezvolte afacerile în Parcul Industrial de la Galaţi.

Tarife mici

Pentru ca investitorii să poată începe activitatea, consilierii locali au creat cadrul legal pentru concesionarea şi închirierea terenurilor şi a spaţiilor de lucru.

Astfel, în Parcul Industrial Galaţi, redevenţa minimă de concesiune a fost fixată la 0,5 euro/mp/an şi pasul de licitaţie la 0,1 euro. Au mai fost stabilite forma caietului de sarcini şi a contractului de concesiune.

Şi preşedintele IMM-urilor gălăţene, Marian Filimon, este de părere că Parcul Industrial se va finaliza în acest an.

„Am fost acolo şi am văzut că se lucra în draci. Probabil că le-a fost frică să nu fie obligate să returneze banii şi au început să facă ceva. Până în noiembrie cred că va fi gata. Sperăm să vină şi investitori. Parcul a devenit membru al asociaţiei Naţionale a Parcurilor Industriale din România, lucru care s-a realizat în cadrul forumului naţional al IMM-urilor", ne-a a declarat Marian Filimon.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite