Învăţământul gălăţean are nevoie de profesori de matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii gălăţeni absolvenţi de studii superioare nu mai sunt atraşi de catedra de matematică, motiv pentru care şcoala gălăţeană se confruntă cu o lipsă acută a profesorilor de specialitate.

Pentru că lipsesc profesori care să ia o notă de peste 7 la Titularizare, multe unităţi de învăţământ funcţionează cu suplinitori la catedra de matematică.

Urmarea este procentul mic de promovabilitate la examenele de final de ciclul educaţional. „S-a observat că procentul de promovabilitate este mult mai mare acolo unde sunt profesori cu gradul I, decât acolo unde sunt suplinitori. Din păcate este o problemeă pe care nu o putem rezolva imediat pentru că la concursurile de titularizare nu se prezintă profesori de matematică în stare să ia o notă de minim 7", a precizat Doru Resmeriţă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar judeţean Galaţi.


Şeful învăţământului preuniversitar gălăţean a mai declarat că în opinia sa un absolvent de bacalaureat de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri" este mai bine pregătit decât absolvenţii de la matematică care se prezină la titularizare.

„Cred că această specializare nu mai atrage spre facultăţi cei mai buni absolvenţi din licee pentru că la examenele de titularizare nu reuşesc să ia note de trecere. Eu cred că subiectele sunt accesibile pentru că un absolvent de la un colegiul ca Vasile Alecsandri ar putea lua Titularizarea", a explicat Resmeriţă.


În această vară vor fi scoase la concursul de Titularizare peste 30 de catedre de matematică în judeţul Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite