Învăţământul gălăţean- vai, ce dezastru! Batjocură, evaziune, şantaj, chiul, dezinteres şi rezultate dezastruoase la examene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu trebuie să fii un mare expert în educaţie ca să realizezi că lucrurile au scăpat de sub control. O arată rezultatele la examenul de Balaureat din 2011: doar 35,7% dintre candidaţi au obţinut medie de trecere. O arată şi rezultatele de la Testarea naţională 2011: 40% dintre absolvenţii de opt clase n-au izbutit să atingă măcar media 5.

Despre cauze

Există numeroşi factori care au condus la asta: falsele reforme ale învăţământului, politizarea funcţiilor din şcoli, salariile de mizerie ale profesorilor (forţaţi astfel să se ocupe de meditaţii „la negru pentru a supravieţui), slaba calitate profesională a dascălilor, lipsa de interes a elevilor.

Le vom analiza pe rând. Primul capitol vom scrie despre meditaţiile „la negru” şi de dublul şantaj - profesor-elev şi părinte-profesor - care a dus la prăbuşirea actului educaţional.

Evaziune la catedră

Potrivit Fiscului, doar 60 de dascăli din Galaţi plătesc taxe către stat pentru meditaţiile făcute. Surse din conducerea Inspectoratului Şcolar sunt de părere însă că aproximativ 10% dintre elevii din Galaţi fac, sub o formă sau alta, meditaţii. Asta înseamnă cam 9.000 de elevi, număr care, raportat la numărul de meditatori cu acte în regulă, conduce la o medie de peste 150 de cursanţi pe profesor.

Citeşte amănunte în săptămânalul ADS, apărut joi, 7 iulie. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş,  la preţul unic de 1,4 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite