Campanie „Adevărul de Seară” Învaţă să mănânci sănătos. Supa de ceapă-o variantă perfectă pentru sezonul cald VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu are prea multe grăsimi, are legume. Este o supă uşoară şi hrănitoare. Este supa perfectă pentru un prânz. Maestrul bucătar Angela Simion ne-a făcut o demonstraţie de gătit a unor feluri de mâncare gustoase şi perfecte pentru sănătate

După campania Adevărul de Seară „Ştii ce mănânci?" în care am prezentat ceea ce se ascunde în spatele etichetelor frumos colorate ale multor produse alimentare precum pateu, parizer, iaurt, branză topită sau chips-uri, a venit timpul să vă prezentăm o serie de articole despre mâncărurile sănătoase pe care le puteţi consuma în locul celor nocive „desconspirate".

CITEŞTE ŞI:

image

Uşor de preparat

Primul fel de mâncare recomandat în această ediţie este supa franţuzească sau supa de ceapă (în termeni populari). Pentru a vedea care sunt ingredientele necesare, cum se prepară şi de ce este benefic organismului acest fel de mâncare, am apelat la unul dintre cei mai buni bucătari din oraş, Angela Simion, de la restaurantul Amadeus.

image

Ingredientele necesare sunt: două cepe mari, 25 de grame de unt, morcovi, 500 de mililitri de zeamă de supă, câteva felii de caşcaval şi crutoanele de pâine.

Modul de preparare este unul simplu şi rapid, iar timpul petrecut în bucătărie pentru o porţie de supă franţuzească este de maximum 15 minute.
Se taie ceapa cuburi mari şi se pune în tigaie din belşug. Se căleşte în unt, se adaugă morcovul şi se stinge cu vin. Se fierbe bine cu zeama de supă de pui. Între timp preparăm crutoanele cu caşcaval la cuptor. La final, peste supa de ceapă aşezăm crutoanele scoase din cuptor după ce s-a topit caşcavalul şi este gata de servit", spune Angela Simion, bucătar.

image

Maestrul bucătar Angela Simion ne-a explicat de ce este benefic pentru sănătate felul de mâncare pe care l-a preparat.
Recomand tuturor această supă. Nu conţine prea multe grăsimi şi are legume. Este o supă uşoară şi hrănitoare, perfectă pentru masa de prânz. Conţinutul ei ajută la recăpătarea energiei necesare pentru continuarea unei zile de lucru. Acum, pe timp de primăvară se poate prepara cu legume prospete. Gustul bun al supei este datorat ingredientelor naturale şi mai ales secretului bucătarului, pe care nu pot să vi-l spun", ne-a spus Angela Simion.

image

Mâncare sănătoasă

Părerea medicilor nutriţionişti este una pozitivă în legătură cu acest preparat. Datorită ingredientelor acestui fel de mâncare, în majoritate legume, poate fi considerat sănătos şi uşor de digerat. Totodată, nutriţionistul mai explică faptul că este un aliment bun în sezonul cald.

image
image
image
image
image
image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite