Întreprinzători din mai multe judeţe şi-au serbat ziua astăzi la Galaţi, la Forumul Naţional al IMM-urilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galaţiul găzduieşte, timp de două zile, Forumul Naţional al IMM-urilor, manifestare care reuneşte numeroşi oameni de afaceri din oraş, dar şi din alte judeţe, reprezentanţi ai patronatelor, băncilor şi statului.

Forumul, care se organizează pentru prima dată în oraşul de la Dunăre, a debutat astăzi cu o expoziţie de produse alimentare bio a Asociaţiei Eco-Partner, dar şi cu un stand „Carte pentru IMM", organizat de Corpul Experţilor Contabili şi al Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR).

Astăzi avem o dublă sărbătoare. Este vorba despre Ziua Întreprinzătorului şi Forumul Naţional al IMM-urilor. Este esenţial ca toată lumea să înţeleagă că întreprinderile sunt principalul furnizor de locuri de muncă , dar şi de Produs Intern Brut. Acum doi ani s-a declanşat criza internaţională, care s-a reflectat şi în România. La noi a fost mai profundă din cauza nivelului scăzut de trai, însă criza s-a oprit. Sunt semne că se mişcă economia, iar anul viitor se anunţă unul foarte bun, în care am putea înregistra o creştere economică de 7-8%", a declarat Ovidiu Nicolaescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNPMMR).

Evenimentul cuprinde trei dezbateri destinate întreprinzătorilor, care abordează teme precum serviciile de finanţare pentru IMM-uri, starea de sănătate a managementului din România, servicii şi programe pentru IMM-uri, dar şi parcurile industriale.

"Ştiu că efectele crizei economice au lăsat urme adânci în activitatea firmelor şi acest lucru s-a reflectat şi asupra autorităţilor locale. Nu trebuie, însă, să lăsăm efectele crizei numai pe umerii sectorului privat, dar nici nu trebuie să le punem, exclusiv, pe seama autorităţilor. Îmi exprim, aşadar, convingerea că perioada ce va urma va fi una pozitivă pentru sectorul economic şi vă doresc să aveţi parte de putere să rezistaţi pentru a trece definitiv peste momentele negre care ne afectează pe toţi de prea multă vreme. Urez succes lucrărilor Formului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România şi în speranţa unei bune colaborări îi felicit pe cei care l-au organizat la Galaţi, în oraşul de la Dunăre, o viitoare capitală economică a Euroregiunii „Dunărea de Jos", a spus Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Forumul Naţional al IMM-urilor se va încheia sâmbătă, la ora 14.00, după o serie de activităţi cu caracter intern ale CNPMMR.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite