Dintre Poliţia Comunitară şi firma de pază, agenţii au ales şomajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea poliţiştilor a fugit de firma de pază Foto: Corina Tătaru
Majoritatea poliţiştilor a fugit de firma de pază Foto: Corina Tătaru

O bună parte dintre „comunitarii” aflaţi pe lista disponibilizaţilor refuză să meargă la firma de pază. Şomajul sau munca într-un alt domeniu reprezintă variante preferabile pentru câţiva dintre cei care au promovat examenul de selecţie.

Situaţie hilară în cadrul Poliţiei Comunitare Galaţi. Unii dintre angajaţii care până mai ieri se temeau de pentru locurile lor de muncă, acum nici nu vor să mai audă de ele. Nici varianta plecării în cadrul noii firme de pază, Iank Security, nu este deloc bine privită de către aceştia.

Şomajul e mai bun

Aceasta este părerea celor care au primit deja preavizul pentru încetarea contractului de muncă, cu Poliţia Comunitară. Cu toate că Primăria împreună cu reprezentanţii poliţiei au înfiinţat o firmă de pază la care să fie transferaţi poliţiştii disponibilizaţi, aceştia au refuzat pe capete, din cauza salariilor mult prea mici şi a nesiguranţei locului de muncă.

“Examenul nu l-am promovat şi acum voi pleca de la Poliţia Comunitară. Am primit deja preavizul şi mai stau până pe data de 28 octombrie. O să-mi depun actele de şomaj. La firma de pază nu vreau să mă duc pentru că salariile sunt mici. Într-adevăr, sunt cu aproximativ 100 de lei mai mari decât la poliţia comunitară, dar sunt prea mici. În plus, nici nu am încredere în această firmă, nu e sigur locul de muncă”, spune George Buciuman, unul dintre poliţiştii care vor pleca de la Poliţia Comunitară.

În momentul de faţă, din cei 730 de angajaţi ai Poliţiei Comunitare, au mai rămas 290.

“O parte au mers la firma de pază, dar foarte mulţi au refuzat total. Mi-au spus că au găsit de muncă în străinătate sau că se vor orienta către alte domenii. Sunt angajaţi care nici măcar nu mai dorit preaviz. Au cerut încetarea contractului cu acordul părţilor pentru a putea pleca cât mai repede. Aveam oameni care mai faceau şi taximetrie, lucrau în amenajări interioare, se descurcau cum puteau. Doar 100 au mers al firma de pază”, spune Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Comunitare Galaţi.

Au plecat în Italia, cu examenul luat

Interesant este faptul că există chiar şi agenţi care după ce au promovat examenul de selecţie, au refuzat totuşi să rămână la Poliţia comunitară.
 
„Am avut câţiva care au cerut să plece pe loc, după examen pentru că au găsit de muncă în Italia. Au spus că a doua zi trebuie să fie acolo şi au cerut rezilierea contractului, cu toate că puteau rămâne la noi, fără probleme deoarece au luat notă de trecere”, mai spune Cristian Gâscă.

Vox: “Au cerut încetarea contractului cu acordul părţilor pentru a putea pleca cât mai repede în Italia, cu toate că au luat examenul”, spune Cristian Gâscă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite