Galaţi: Zeci de angajaţi de la Intfor au fost concediaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Zeci de angajaţi de la Intfor au fost concediaţi
Galaţi: Zeci de angajaţi de la Intfor au fost concediaţi

Pensionarii salariaţi au primit preavize Lipsa materiei prime l-a determinat pe Andrei Lişinschi, patronul Grupului de firme Profiland-Intfor, să-şi schimbe decizia de a trimite 1000 de angajaţi în concediu fără plată.

Un număr de 29 de angajaţi ai firmei gălăţene producătoare de tuburi, ţevi şi profile tubulare din oţel au fost notificaţi, pe 2 septembrie, că vor fi concediaţi.

La începutul lunii viitoare, alţi 29 de salariaţi vor fi avea parte de aceeaşi soartă, selecţia urmând să se facă, atât din rândul muncitorilor, cât şi al personalului TESA.

Nu am primit nici până acum materie primă, deşi s-au făcut mai multe solicitări  la ArcelorMittal Galaţi. Drept urmare, patronul a decis începerea disponibilizărilor. S-a încercat trimiterea în concediu fără plată, câteva zile, însă s-a dovedit că nu sunt resurse, iar situaţia este din ce în ce mai gravă”, explică Marilena Neacşu, preşedinta sindicatului Liber.

Aceasta a adăugat că, pentru început, au fost selectaţi să părăsească fabrica angajaţii care ieşiseră la pensie, dar au continuat să muncească.

Au fost luate în calcul mai multe criterii când s-au făcut listele cu disponibilizaţi. S-a ţinut cont şi de criteriile de performaţă la locul de muncă, dar şi situaţia socială a angajatului”, a adăugat preşedinta sindicatului de la Intfor.

Plăţi compensatorii pentru salariaţii disponibilizaţi

La plecare, cei 29 de muncitori vor primi plăţi compensatorii. În funcţie de vechimea în muncă, li se vor acorda între unul şi trei salarii.

Cu cei mai mulţi bani vor pleca acasă angajaţii care au peste 15 ani vechime, în timp ce, muncitorii cu până la cinci ani nu vor primi niciun leu.

Fabrica este în pericol de a-şi închide activitatea


Numărul mare de comenzi pentru prelucrarea diferitelor produse metalurgice înregistrat în ultimele două luni i-a luat pe nepregătite pe furnizorii de materie primă care nu mai pot face faţă cererilor din partea producătorilor din domeniu.

Andrei Lişinschi, patronul firmei Profiland, a explicat că, pentru a-şi onora comenzile, are nevoie de 5.000 de tone de materie primă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite