Galaţi: Festivalul Internaţional de Marionete Gulliver şi-a desemnat câştigătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Festivalul Internaţional de Marionete Gulliver şi-a desemnat câştigătorii
Galaţi: Festivalul Internaţional de Marionete Gulliver şi-a desemnat câştigătorii

Aşa cum era de aşteptat, marele premiu a ajuns anul acesta la Teatrul “Ţăndărică” din Bucureşti

 Cortina a căzut ieri peste a XVII-a ediţie a Festivalului de Animaţie de la Galaţi. După cinci zile de maraton actoricesc, în care au intrat în concurs nu mai puţin de 15 piese, jucate de 14 trupe teatru de marionete din ţară şi din străinătate, a venit şi momentul în care juriul a decernat premiile.

Deoarece toate reprezentaţiile au fost de o calitate remarcabilă, membrii juriului au împărţit premii aproape tuturor trupelor prezente la festival. În total au fost acordate 13 premii şi o diplomă de excelenţă. „Premiul pentru susţinerea valorilor educaţionale în teatrul de păpuşi” a mers anul acesta la Chişinău, la Teatrul Guguţă, iar „Premiul pentru inovaţie în managementul cultural” a ajuns la Călin Mocanu, directorul Teatrului Ţăndărică, pentru crearea unui proiect unic în Europa: “Teatrul itinerant”.

Distincţia pentru „consecvenţă în promovarea valorilor culturale universale” a fost acordată Teatrului Gulliver, pentru “Don Quijote”. De altfel, adaptarea după romanul lui Cervantes a mai adus gălăţenilor şi un premiu pentru scenografie, care a ajuns la Daniela Drăgulescu.

Marele premiu pleacă în Capitală

Pentru cea mai bună interpretare feminină, juriul a avut de ales între interpreta personajului “Baba”, din piesa „Fata Babei şi fata Moşului” - Carmen Bogdan şi actriţa, care a mânuit „fata babei” din acelaşi spectacol. A câştigat cea de-a doua actriţă.

Şi la interpretare masculină, au fost două nominalizări: ungurul Palyi Janos, din spectacolul Viteazul Vasilache şi un grup întreg de actori de la Teatrul Vasilache din Botoşani. A câştigat Palyi Janos, argumentul juriului fiind  faptul că actorul maghiar a dat dovadă de calităţi excepţionale de comunicare. Premiul pentru regie a ajuns la Teatrul de Copii Ciufulici din Ploieşti, mai exact la regizorul spectacolului “Fata Babei şi Fata Moşului”.

Premiul “Gulliver” a fost acordat la această ediţie a festivalului unui colectiv de patru actori, de la Botoşani. “Pentru fantezia, virtuozitatea şi creativitatea de care au dat dovadă ca regizori, scenarişi şi interpreţi, Claudiu Gălăţeanu, Florin Iftode, Tudor Rotaru şi Laurenţiu Vasilache, în spectacolul «Trimiteţi moartea în vacanţă»”, a declarat preşedintele juriului, Marius Zarafescu.

Marele Premiu al Festivalului a fost decernat, aşa cum era de aşteptat, Teatrului Ţăndărică, pentru piesa “Gulliver în ţara piticilor”, iar premiul special al juriului a fost înmânat inimoşilor actori de la Gulliver, care, ieri, au jucat ieri pentru a 250-a oară spectacolul “Sânziana şi Pepelea”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite