Galati: Instructorii auto independenţi rămân fără cursanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galati: Instructorii auto independenţi rămân fără cursanţi
Galati: Instructorii auto independenţi rămân fără cursanţi

Candidaţii instruiţi de „particulari” riscă să nu poată susţine examenul pentru obţinerea permisului de conducere ca urmare a prevederilor unui act normativ emis în urmă cu patru luni.

Peste o sută de instructori auto independenţi din Galaţi sunt nemulţumiţi deoarece nu-şi mai pot practica meseria decât dacă înfiinţează o şcoală de conducere sau se  angajează la una  existentă.

„ Legea 218, care nu ne mai permite să lucrăm independent, dar nefiind emise normele de aplicare ale acestei legi, în majoritatea judeţelor, instructorii au continuat activitatea fără probleme. Nu însă şi la Galaţi. Oamenii sunt îngrijoraţi. Au rate  şi nu ştiu ce să facă”, declară Constantin Borş, vicepreşedintele Sindicatului instructorilor independenţi. 

Acesta mai afirmă că, până în prezent, la Galaţi,  nu au fost cazuri în care viitorii şoferi pregătiţi de ei să nu fie primiţi în examene, dar că, la Brăila, se cunosc deja 34 de astfel de situaţii.

Interesându-ne, am aflat că, până la urmă, toţi candidaţii brăileni au fost examinaţi. 
Totuşi, potrivit şefului serviciului Permise Auto, Petrică Bejan: „După data de 16 iunie, nu vom mai accepta dosarele candidaţilor  pregătiţi de instructori independenţi".

Nu vor să se angajeze la concurenţă


Majoritatea instructorilor auto nu acceptă să se angajeze la şcolile foştilor concurenţi argumentând că aceştia le impun condiţii inacceptabile.

 „Trebuie să cedăm maşina noastră, iar cam jumătate din ceea ce încasăm de la un elev, trebuie să-i dăm patronului. Or, în prezent, noi plătim statului cam 2000 de lei pe an”
, susţine Borş.

Sunt însă şi instructori care, în lipsa unei alternative, presaţi de datorii,  au acceptat să devină angajaţii unei şcoli auto.
Romică Gârneaţă, liderul sindicatului Cartel Alfa - filiala Galaţi, susţine că instructorii urmează să aibă o întâlnire cu prefectul, reprezentanţii  Poliţiei şi ARR.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite