Inspectorii vamali au confiscat peste 65 de tone de alcool de contrabandă într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controlul efectuat la o firmă de profil din Galaţi a scos la iveală faptul că pentru băuturile alcoolice comercializate nu se plăteau taxe şi impozite. În ultimele două săptămâni au fost confiscate aproximativ 140 de tone de alcool de contrabandă.

Echipele de control din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni  Vamale (DJAOV) Galaţi a efectuat ieri două controale simultane la o societate comercialã oraş, dar care are sediul şi în Focşani, şi care comercializeazã en gros bãuturi  alcoolice. De la ambele locaţii, inspectorii au confiscat 65.320 litri de băuturi alcoolice.

În urma verificãrilor efectuate la depozitul din Galaţi a fost descoperitã cantitatea de 17.280 litri de bãuturi alcoolice fermentate, pentru care valoarea accizei aferente în valoare de peste 70.000 de lei nu fusese viratã la bugetul de stat.

În ceea ce priveşte controlul de la Focşani, inspectorii vamali au confiscat de acolo 48.040 litri de bãuturi alcoolice pentru care taxele în valoare de 200.000 de lei nu fuseseră achitate către stat.

„Pentru cele douã încãlcãri ale legislaţiei fiscale cu privire la deţinerea şi comercializarea produselor accizabile, reprezentanţii autoritãţii vamale au aplicat douã sancţiuni  contravenţionale  de câte 100.000 de lei fiecare”, spune Sorin Niţă, purtător de cuvânt D.R.A.O.V. Galaţi.
 
Întreaga cantitate de alcool, a cãrei valoare este de peste 250.000 de lei, a fost confiscată şi va fi valorificatã prin compartimentul specializat din cadrul DGFP Galaţi.

În ultimele două săptămâni, inspectorii vamali au confiscat aproape 140 de tone de acool de contrabandă în valoare de peste 436.000 de lei.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite