Inspectoratul de Poliţie a lansat o serie de activităţi pentru prevenirea infracţiunilor în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada aprilie-iunie la nivelul judeţului Galaţi, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi desfăşoară o serie de activităţi de prevenire şi combatere a faptelor comise cu violenţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ.

În acest context, au fost organizate mai multe activităţi educativ-preventive în liceele şi grupurile şcolare gălăţene, respectiv Grupul Şcolar Industrial de Marină Galaţi, Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Galaţi, Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „D. Moţoc” Galaţi, Colegiul Economic „V. Madgearu” Galaţi, Grupul Şcolar „R. Negru” Galaţi, Grupul Şcolar „O. Caledoniu” Tecuci, Grupul Şcolar Industrial Tecuci, Grupul Şcolar Tudor Vladimirescu.

La acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de prevenire împreună cu cei de proximitate şi inspectorii şcolari au fost prezenţi peste 450 de tineri.

Pe timpul dezbaterilor au fost urmărite aspecte privind consecinţele adoptării unui comportament agresiv în societate, precum şi factorii care favorizează manifestările violente în rândul tinerilor.

„De asemenea, elevilor le-au fost prezentate cazuri concrete de infracţiuni în care au fost implicaţi tineri în calitate de victime sau autori, a fost abordat subiectul răspunderii penale a minorilor, cei de faţă aflând ce măsuri se pot lua asupra celor de vârsta lor care săvârşesc fapte penale. La sfârşitul activităţilor, tuturor celor prezenţi le-au fost distribuite materiale conţinând recomandări preventive”, spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

“În vederea asigurării unui climat de siguranţă civică în zona şi în proximitatea  liceelor şi grupurilor şcolare din judeţul Galaţi, au fost intensificate activităţile de patrulare, în special la începutul şi la terminarea orelor de curs”, mai adaugă Cristina Tatulici.

Poliţiştii de proximitate din localităţile urbane, precum şi lucrătorii de la posturile de poliţie comunale (Pechea, Tudor Vladimirescu) ţin legătura în permanenţă cu personalul din conducerea unităţilor vizate, pentru a preveni apariţia de situaţii conflictuale, consumarea unor infracţiuni cu violenţă atât în interiorul cât şi în zona adiacentă instituţiilor şcolare.

Având în vedere diversitatea factorilor care influenţează formarea tinerilor şi multitudinea de situaţii de risc la care aceştia sunt expuşi, uneori fără a deţine minime deprinderi şi abilităţi pentru a le gestiona, trebuie conştientizat faptul că este necesară implicarea tuturor actorilor sociali ce deţin un rol important în formarea şi educarea minorilor.




Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite