Injurii şi ameninţări între directorul Liceului "Radu Negru" şi juristul Inspectoratului Şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe numele lui Pavel Grosu ar putea fi depusă o plângere
Pe numele lui Pavel Grosu ar putea fi depusă o plângere

Presupusul agresor este director adjunct la Colegiul "Radu Negru", victima - juristul Inspectoratului Şcolar Galaţi. Cei doi au fost la un pas să se încaiere chiar pe holurile Tribunalului

Scandal în învăţământul gălăţean! Directorul adjunct al Colegiului Tehnic „Radu Negru" din Galaţi, Pavel Rusu, este acuzat că l-ar fi bruscat şi i-ar fi adresat vorbe grele juristului Inspectoratului Şcolar Galaţi, Costică Coştoi chiar pe holurile Tribunalului din Galaţi!

Scandalul a pornit se pare de la soţia directorului liceului gălăţean, Gica Rusu, care ar fi fost refuzată atunci când a cerut să mai primească de chimie la Şcoala 12, deşi era la pensie.

„Şcoala trebuia să-i accepte această prelungire, nu a făcut-o şi bine a procedat. Dacă îi acceptam această prelungire o afectam pe titulara de drept a postului", spune inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Femeia nu s-a mulţumit cu răspunsul celor de la şcoală şi de la ISJ şi a făcut o plângere împotriva şcolii. Conform procedurii, cel care a trebuie să reprezinte unităţile şcolare în instranţă este juristul Insăpectoratului. Zilele trecute, Costică Coştoi a reuşit să câştige în instanţă şi acest lucru nu i-a convenit deloc lui Pavel Rusu, care era pe holurile Tribunalului, împreuă cu soţia sa, în aşteptarea verdictului.

„A venit fioros la mine şi s-a răstit că de ce îmi permit să-i fac asta soţiei lui. Apoi m-a ameninţat cu tot felul de chestii şi puţin a lipsit să nu-mi articuleze una", spune juristul care nu este hotărât dacă va face sau nu vreo plângere împotriva directorului agresor.

Evident, Pavel Rusu neagă orice agresiune şi spune că totul pleacă de la o diversiune creată chiar de juristul ISJ.

„Eu doar m-am apropiat de domnul Coştoi şi l-am întrebat «cum îţi permiţi să semnezi o astfel de decizie», iar aici nu mă refeream la cazul soţiei mele, ci la faptul că acesta a semnat o decizie complet nulă legată de numirea directorului colegiului nostru. Dar, mă rog, asta este altă poveste", se apără directorul adjunct al Colegiului Tehnic „Radu Negru".

Conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi spune că directorul agresor poate fi sancţionat doar dacă juristul Costică Coştoi va depune o plângere împotriva lui.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite