În şcolile gălăţene se fură ca-n codru! Autorităţile spun că este nevoie de măsuri de pază sporite în timpul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fenomenul a luat amploare în ultimele luni, singura şansă de stopare a lui fiind montarea unor sisteme de supraveghere video

Zecile de furturi raportate în ultimii ani la Poliţie şi care au avut ca ţintă unităţile şcolare din judeţul Galaţi îi fac pe mulţi să se gândească deja la un fenomen.

Cele mai recente cazuri sunt cele de la Grupul Şcolar „Eremia Grigorescu" din Târgu Bujor şi de la Şcoala 3 Iveşti, ambele furturi fiind semnalate imediat după sărbătorile pascale.

Dacă la Iveşti paguba este destul de mică, printre obiectele furate numărându-se o baterie de chiuvetă, un neon şi câteva cabluri electrice de alimentare, la liceul din Târgu Bujor paguba este estimată la peste 10.000 de lei. Aici s-au furat camere video, un laptop şi câteva telefoane mobile. În ambele şcoli au fost demarate anchete ale Poliţiei, care continuă şi la această oră, la liceul din oraşul Târgu Bujor principalul suspect fiind un fost angajat.

La acestea se poate adăuga şi furtul din urmă cu câteva săptămâni de la Căminul Liceului Auto.

„Această creştere trebuie pusă pe seama unei creşteri a infracţionalităţii în toate domeniile, nu numai în şcoli! Nici nu poate fi vorba despre faptul că nu avem paznici suficienţi în şcoli. Pot să vă spun că nu există diminuări ale efectivelor de paznici. Mai mult, la ultimele două furturi, paznicii erau la datorie", se explică inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Acesta crede că în acest moment singura metodă de a securiza şcolile este montarea unor camere de supraveghere, în special în zona laboratoarelor informatice, cele mai vizate de hoţi. La fel de vulnerabile sunt şi birourile directorilor şi secretariatele.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite