Îngrijorător/ Şomeri pe bandă rulantă. Vezi aici câţi gălăţeni vor rămâne fără locuri de muncă în aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă unele societăţi comerciale au reînceput să facă angajări, majoritatea continuă să disponibilizeze personal. Încă 40 de gălăţeni îşi vor pierde locurile de muncă în luna aprilie. De la începutul anului, 600 de persoane au fost trimise în şomaj.

Chiar dacă prin comparaţie cu anul trecut, în 2011, numărul şomerilor a scăzut, gălăţenii n-au scăpat de disponibilizări. Până şi de Paşti mai multe societăţi comerciale vor trimite în şomaj o parte dintre angajaţi.


Societăţile care lasă pe drumuri sute de gălăţeni sunt din domenii precum construcţii clădiri; repararea şi întreţinerea maşinilor şi echipamentelor de colectare, tratare şi eliminare a deşeurilor; lucrări de geniu civil; industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal; industria metalurgică. „Comparativ cu anul 2010, se constată că numărul disponibilizărilor a scăzut", ne-a declarat Nicoleta Harţegan, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţelor de Muncă (AJOFM) Galaţi.

La finalul lunii februarie, judeţul Galaţi număra 20.398 de şomeri, cu 6.747 mai puţini faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cei mai afectaţi de lipsa unui loc de muncă sunt barbaţii, în număr de 12.243. La nivel naţional, Galaţiul se află pe locul nouă în ceea ce priveşte numărul de şomeri înregistrând o rată a şomajului de 9.42%.

„Sunt cifre mincinoase"

Marian Filimon, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii filiala Galaţi, spune că cifrele AJOFM nu reflectă realitatea şi că statistica prezentată de agenţiile de şomaj nu iau în evidenţă toate persoanele fără un loc de muncă.

„Eu îmi menţin punctul de vedere şi spun că cifrele sunt mincinoase. Rata şomajului este mult mai mare decât cea anunţată şi numărul şomerilor este mult mai mare decât cel comunicat oficial. Clasamentele şi topurile pe care le tot fac ei nu au nicio legătură cu realitatea, nu redau corect starea de fapt"

Filimon are şi argumente: „Să-mi spună şi mie cineva unde sunt cele 55.000 de locuri de muncă, care au dispărut în ultimii doi ani? În a cui evidenţă sunt aceşti oameni care au lucrat în mediul privat şi au rămas fără serviciu? De angajat nu prea văd unde se puteau angaja în Galaţi pentru că nu s-a înfiinţat nimic productiv, iar să fi plecat afară, nu cred că au plecat prea mulţi, pentru că şi acolo este recesiune şi este dificil să îţi găseşti un loc de muncă".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite