(GALERIE FOTO) Înghesuială pentru ajutoarele de la UE: „Alimentele acestea sunt mană cerească pentru noi, săracii”, spun gălăţenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gălăţenii au făcut coadă la făina Uniunii Europene , Foto: Corina Tătaru
Gălăţenii au făcut coadă la făina Uniunii Europene , Foto: Corina Tătaru

Sute de şomeri au mers încă din zori la Piaţa de Gros de pe Calea Prutului pentru a-şi ridice raţia de ajutoare alimentare acordate de UE. După ce au stat  mai multe ore la coadă, aceştia au primit câteva kilograme de mălai, făină, zahăr paste făinoase şi biscuiţi. Ei spun că alimentele sunt binevenite deoarece ajutorul de şomaj este mult prea mic.

 VEZI AICI GALERIE FOTO

CITIŢI ŞI :  Începând de mâine, la Galaţi se distribuie alimentele pentru săraci

„Am lucrat la Spitalul Judeţean ca infirmieră, dar am fost concediată în urmă cu câteva luni. Am doi copii, iar din ajutorul de şomaj nu mă pot descurca. Alimentele sunt foarte bune, mai ales că vine iarna”, ne-a declarat Elena Petcu, în vârstă de 58 de ani.

„Am lucrat la Unicom. Din primăvara acestui an m-au trimis în şomaj. Nu ne plăteau salariile cu lunile, era foarte greu. Munceam degeaba. Alimentele acestea sunt mană cerească pentru noi, săracii”, ne-a declarat Costică Neculcea.

Aceste alimente  sunt distribuite în baza Hotărârii de Guvern nr.600/13.05.2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane defavorizate din România.

Punctele de distribuire a alimentelor

Alimentele vor fi distribuite în trei puncte distincte. Astfel, pensionarii îşi vor putea ridica ajutoarele în Piaţa Veche (lângă Şcoala nr. 26), beneficiarii de venit minim garantat şi persoanele cu handicap, de la punctul situatdin Complexul „Tudor Vladimirescu" (vizavi de căminul pentru Persoane Vârstnice de pe strada Domnească), iar şomerii din Piaţa de pe Calea Prutului nr. 70, de la Hala nr.2.

18.621 de nevoiaşi gălăţeni vor primi ajutoare alimentare constând în făină, zahăr, biscuiţi, lapte praf, mălai şi paste făinoase.
Programul de distribuire va fi de luni până vineri, între orele 9.00-15.00


Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite