Iniţiativă/La Galaţi vor exista defibrilatoare în locuri publice, exact ca în marile oraşe europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din luna mai, în oraşul nostru se va derula un proiect unic în România prin intermediul căruia 10 defibrilatoare - pe care le poate folosi oricine pentru a acorda primul ajutor în caz de stop cardio-respirator - vor fi instalate în locuri şi instituţii publice aglomerate. Se doreşte ca, prin această măsură, să se reducă numărul deceselor din această cauză.

Iniţiativa aparţine RRA (Romanian Rescue Asociation), CNNR (Consiliul Naţional Român de Resuscitare) şi o firmă producătoare de defibrilatoare. Amplasamentele pentru primele 10 aparate urmează să fie stabilite. Dacă gălăţenii se vor dovedi civilizaţi şi vor înţelege că aceste aparate pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte în cazul oricui, în următorii doi ani se vor instala încă 50 de defibrilatoare publice.
Pentru început acestea vor fi folosite de anumiţi voluntari, angajaţi ai societăţilor şi instituţiilor publice alese pentru amplasarea lor, urmând ca pe parcurs populaţia să fie instruită cum să le utilizeze în caz de nevoie pentru a acorda primul ajutor.
În ceea ce priveşte siguranţa aparatelor, acestea vor fi dotate cu alarmă şi cu sistem GPS pentru a fi localizate uşor în caz de furt.
„Scopul proiectului este acela ca populaţia să cunoască manevrele de prim ajutor", spune dr. Anca Călin, reprezentant al RRA.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite