Inedit/A adus de la Bran brânză cu pătrunjel pentru gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Hermenean (30 de ani) este cel mai pitoresc personaj de la Piaţa Ţărănească de produse tradiţionale, organizată de Tactic Events la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi.

Îmbrăcat tradiţional şi în grai ardelenesc, Costel îşi atrage imediat clienţii cu produsele sale aduse tocmai de la Bran. "Am telemea de oaie, brânză cu pătrunjel, urdă cu mărar, brânză de burduf, caş dospit, pastramă de berbecuţ...Vreţi să vă mai spun sau vi s-a făcut deja foame?", ne întreabă râzând producătorul.

Telemeaua de vară o vinde cu 25 de lei pe kilogram, la fel ca şi urda cu mărar, iar pastrama de berbecuţ şi brânza de burduf le vinde cu 30 de lei pe kilogram. Totul este negociabil la Costel.

"Am adus sute de kilograme de brânză, cârnaţi şi pastramă şi nu m-am întors cu nimic înapoi", ne spune sigur pe el producătorul. Timp de trei zile, până duminică inclusiv, aproximativ 40 de producători din diverse zone ale ţării îşi expun produsele tradiţionale la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Veniţi din Bran, Suceava, Braşov, Sălaj şi Maramureş, agricultorii le oferă gălăţenilor un adevărat festin de produse tradiţionale, din care nu lipsesc gemurile şi dulceţurile, dar şi castraveţii muraţi şi murăturile.

La Piaţa Ţărănească de la Casa de Cultură a Sindicatelor şi-au expus obiectele manufacturate şi meşterii populari veniţi tocmai din Harghita, Dâmboviţa şi Bucovina.

Sute de gălăţeni s-au înghesuit încă de la primele ore ale dimineţii ca să cumpere produse tradiţionale, dar cei care din diverse motive nu pot veni la ediţia din această săptămână, o pot face peste o lună, când producătorii şi meşterii populari vor reveni la Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite