Inedit: Un constănţean a adus la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi o coloană a infinitului din scoici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maestrul Gheorghe Toma ne arată inedita lui lucrare. Foto: Florin Matei
Maestrul Gheorghe Toma ne arată inedita lui lucrare. Foto: Florin Matei

Şi pentru ca lucrarea să fie originală până la capăt, creatorul ineditei lucrări - Gheorghe Toma - i-a pus în vârf un bileţel pe care a scris ironic "The End"! Lucrarea a fost prezentată în cadrul expoziţiei "Crizantema, regina toamnei", inaugurată azi la Muzeul gălăţean.

Ca în fiecare an, expoziţia "Crizantema, regina toamnei" este cu vânzare, cei care doresc să achiziţioneze un ghiveci de crizanteme putând alege între cele mici de cinci lei sau cele mai mari, care pot ajunge chiar şi până la 60 de lei. Deasemenea, meşterii artizani invitaţi să participe la expoziţie au pregătit pentru vizitatori aranjamente cu specific floral, în ton cu anotimpul toamna. Expozanţii prezenţi sunt din Galaţi, Bacău, Ploieşti, Tulcea, Constanţa şi Budapesta-Ungaria.

Printre aceşti se află şi domnul Gheorghe Toma din Constanţa care vine în faţa publicului cu exponate realizate din fructe de pădure şi fructe de mare: inele, brăţări, figurine reprezentând broaşte, bufniţe, berze - sunt doar câteva dintre realizările sale. Are chiar şi o coloană a infinitului executată din scoici. În mod ironic, în capătul coloanei, artistul a pus un mesaj: „The end".

"Produsele mele sunt pentru a aduce zâmbetul pe chipul celor care cumpără de la mine. Nu conţin E-uri şi nu le recomand celor lipsiţi de simţul umorului sau cardiacilor" adaugă autorul exponatelor, Gheorghe Toma.

Crizanteme "electronice"!

Miile de crizanteme i-au cucerit realmente pe cei prezenţi la vernisaj, copii sau adulţi. Un grup de elevi s-a fotografiat cu frumoasele crizanteme folosind, nu un aparat foto, ci un calculator portabil tip tabletă. Copii de la grădiniţă, mai îndrăzneţi, se aplecau către flori şi le miroseau cu încântare.

image

Expoziţia va fi deschisă în perioada 21 - 23 octombrie 2011 la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, programul de vizitare fiind între orele 09.00 - 17.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite