Îndiguirea Prutului, o afacere păguboasă la Galaţi. Lucrările au fost abandonate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrarea, de 2,3 milioane de euro, începută în 2008 şi încă nefinalizată, trebuie să protejeze de inundaţii două localităţi. În timpul viiturilor din 2010, Apele Române l-au somat pe constructor, firma SC Lescaci Com SRL, din Negreşti Oaş, să înalţe digul.

În octombrie 2008, SC Lescaci SRL a câştigat contractul pentru îndiguirea râului Prut, pe sectorul Brateşul de Jos, din judeţul Galaţi, în valoare de 2.307.078 de euro. După ce a executat lucrările în proporţie de 70-80% , le-a abandonat.

Firma Lescaci SRL, din Satu Mare, este una şi aceeaşi care a intrat în atenţia procurorilor sub suspiciunea că angajaţii acesteia ar fi efectuat lucrări de amenajare interioară la un apartament din Bucureşti în valoare de 20.000 de euro, aparţinând unei rude a ministrului Mediului, Lazlo Borbely, în schimbul obţinerii unor contracte publice.

Termenul de execuţie pentru îndiguirea de la Brateşul de Jos era de doi ani, dar lucrarea n-a fost terminată nici până astăzi.

"Îndiguirea era clar necesară, dar ea nu s-a executat în parametrii proiectaţi. Sunt puncte critice în dig, care trebuiau întărite, iar în unele zone cota coronamentului este mai mică cu 50 până la 70 de centimetri faţă de cât ar fi fost normal", ne-a declarat subinginerul Gheorghe Bunea din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Galaţi.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite