Îndemnizaţiile de concediu încing spiritele: FEN se pregăteşte să dea în judecată Ministerul Educaţiei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii de la FEN se pregătesc să acţioneze în instanţă Ministerul Educaţiei pentru anularea reducerii cu 25% a acestor îndemnizaţii.

Federaţia Educaţiei Naţionale va deschide un nou proces împotriva Ministerul Educaţiei, de această dată disputa fiind pentru îndemnizaţiile de concediu.

„Acestea au fost reduse cu 25%, nejustificat din punctul nostru de vedere, aşa că ne vedem nevoiţi să ne cerem drepturile în instanţă. Lucrăm deja la un model de acţiune şi abia după aceea vom vedea câţi profesori se vor constitui parte în proces", spune preşedintele FEN, gălăţeanul Constantin Ciosu.

Din păcate, vor putea să se constituie parte în acest proces doar profesorii care au întocmit şi au depus la secretariatele şcolilor cereri de concediu între 1 şi 15 iunie 2010. Liderii de sindicat spun că oamenii au fost sfătuiţi din timp, în cursul şedinţelor săptămânale, să facă aceste cereri şi să ceară numere de înregistrare, iar cei care nu au ascultat vor rămâne cu îndemnizaţiile micşorate.

„Codul Muncii spune că îndemnizaţiile de concediu se calculează şi virează cu cel puţin cinci zile înainte de intrarea efectivă în concediu. Dacă acest lucru s-a întâmplat în timpul lunii iunie, atunci îndemnizaţia nu trebuia micşorată cu 25% pentru că legea privind reducerile salariale a intrat în vigoare de la 1 iulie", spune vicepreşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Gabriel Şandru.

Îndemnizaţia de concediu se calculează ca medie a ultimelor trei salarii primite pentru ultimele trei luni lucrate integral.
Potrivit Contractului Colectiv de Muncă, la Galaţi profesorii au dreptul la 62 de zile lucrătoare pe an (76 de zile calendaristice).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite