Incredibil: Limuzinele staţionează pe interzis, în faţa Colegiului "Pedagogic", la mica înţelegere cu Poliţia Comunitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceul Pedagogic nu are parcare în faţa sediului aşa că atunci când elevii ies de la cursuri. o bandă a Străzii Brăilei devine inutilizabilă. Poliţiştii comunitari spun că nu-i omeneşte să-i amendeze pe părinţii cu Q7, Porche Cayenne şi BMW X 6 care-şi iau copiii de la şcoală.

Că avocaţilor şi magistraţilor nu prea ai ce să le faci când parchează pe interzis, în faţa Tribunalului, am înţeles, că doar ei au legea pe mână, dar când nişte bieţi părinţi îşi parchează zilnic limuzinele în faţa Colegiului Naţional "Costache Negri", blocând practic o bandă întreagă a principalei artere rutiere din oraş, chiar nu înţelegem de ce Poliţia Comunitară se face că nu vede !

"Noi le-am mai dat avertismente, dar ei tot opresc. În plus, am făcut de mai multe ori rapoarte, dar nimeni nu a luat vreo măsură", a spus unul dintre poliţiştii comunitari care patrulau prin faţa instituţiei de învăţământ.

Pe de altă parte, poliţiştii spun că omenia nu le permite să le lase procese verbale şi pe parbrizele maşinilor părinţilor.

"Dumneavoastră, dacă aţi fi în locul lor, ce-aţi face? Îi înţelegem şi noi", spune acelaşi poliţist, care a refuzat să se recomande, altminteri intransigent cu oricare şofer care opreşte în faţa farmaciei de partea cealaltă a străzii.

Mai mult, directorul Poliţiei Comunitare din Galaţi, Cristian Gâscă, şi el un duşman declarat al haosului rutier, spune că situaţia este acceptată printr-o înţelegere tacită.

"Este vorba doar de 10 minute, un sfert de oră în care oamenii vin, îşi iau copiii şi pleacă. În rest, zona este liberă, iar cine opreşte este sancţionat", afirmă Cristian Gâscă.

image

Spiritele s-au încins în momentul în care părinţii aflaţi în culpă doar după Codul Rutier s-au simţit fotografiaţi.

"N-am dom'le unde să opresc, iar copilul trebuie să mi-l duc în siguranţă acasă", s-a răstit la noi unul dintre cei care staţionau cu maşina chiar în dreptul indicatorului de oprire interzisă.

Conducerea şcolii spune că singura soluţie ar fi aceea ca primăria să amenajeze câteva refugii, aşa cum sunt pe trotuarul opus.

„Noi nu avem cum să-i ajutăm pe aceşti părinţi. În curtea şcolii accesul este interzis pentru că anul trecut a fost un mic accident. De atunci, nu mai lăsăm decât profesorii să-şi parcheze maşinile în spatele liceului. Poate vede şi Primăria această situaţie şi rezolvă într-un fel problema", spune Mitică Dudău, profesor de matematică în cadrul Colegiului Pedagogic.

VOX - „Este vorba doar de câteva minute în care oamenii vin, îşi iau copiii şi pleacă" - Cristian Gâscă, şef Poliţia Comunitară

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite