Inclusiv gardienii din puşcării se gândesc la greva generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii din sistemul penitenciar sunt total nemulţumiţi că vor fi obligaţi să-şi rişte viaţa pe bani mai puţini.

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi-au anunţat intenţia de a participa la absolut toate acţiunile de protest organizate de confederaţiile sindicale.


Va fi grevă?


Lucrătorii din Penitenciare sunt dispuşi să meargă inclusiv până la declanşarea grevei generale.


„Refuzăm să acceptăm reducerea salariilor. Această măsură este imposibil de suportat pentru un serviciu public subfinanţat cronic, subdimensionat şi aflat în criză încă dinainte de a începe criza. Cel mai bun nivel de finanţare al ultimilor 20 de ani a atins 67% din necesar, dupa rectificări. O reducere de 25% este practic imposibilă", spune Ştefan Teoroc, preşedintele SNLP.


În acest moment, situaţia din sistemul penitenciar este alarmantă. Un singur agent are grijă de peste 100 de deţinuţi, în condiţiile în care legislaţia impune menţinerea uşilor deschise pe toată perioada zilei, cu excepţia închisorilor de maximă siguranţă.


În cursul anului trecut s-au înregistrat aproape 200.000 de ore suplimentare, generate de lipsa de personal, pe fondul faptuluică închisorile au regimd e funcţionare 24 de ore din 24. În prezent se fac peste 12.000 de ore suplimentare în fiecare lună.


Înţeleg, dar nu acceptă


Înţelegem şi acceptăm nevoia restrângerii cheltuielilor bugetare, dar considerăm că în aceste condiţii desfăşurarea activităţii în penitenciare va deveni imposibilă iar gradul de vulnerabilitate va creşte. Clasa politică trebuie să-şi asume şi acest eşec", a mai declarat preşedintele SNLP.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite