Începe bătălia pentru gradaţiile de merit în învăţământul preuniversitar gălăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii cu rezultate bune şi foarte bune la catedră sunt aşteptaţi de marţi să îşi depună dosarele în vederea obţinerii gradaţiilor de merit

Calendarul oficial stabilit de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului prevede că în anul şcolar 2010 - 2011, înscrierea dosarelor în vederea participării la selecţia pentru obţinerea gradaţiilor de merit va debuta pe 15 martie.

Candidaţii sunt aşteptaţi până pe 11 aprilie la Inspectoratul Şcolar pentru a-şi depune dosarele, caare trebuie să conţină documentele justificative privind activitatea cadrului didactic respectiv.

Reprezentanţii ISJ vor analiza toate dosarele până în cel mai mic detaliu, urmând ca pe 12 mai, să aprobe lista privind punctajele acordate în urma evaluării.

Profesorii nemulţumiţi de punctajele obţinute au dreptul să depună contestaţii în intervalul 16 - 18 mai 2011. Validarea rezultatelor finale ale concursului de către consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar se va realiza în data de 26 mai.

Lista cu profesorii consideraţi cu adevărat merituoşi va fi înaintată Ministerului Educaţiei în vederea emiterii ordinului ministrului, a tabelului nominal cu personalul didactic de predare, didactic auxiliar şi cel de conducere din unităţile de învăţământ, nominalizat pentru acordarea gradaţiei de merit.

Nu este exclus ca în acest an şcolar numărul profesorilor care îşi vor depune dosarele să crească simţitor, din cauză că au fost eliminate salariile de merit.

Potrivit Legii 108/ 2007, beneficiarii gradaţiilor de merit vor primi în plus 25% din salariu, pe o perioada de cinci ani. Suma nu este impresionantă, însa este mulţumitoare pentru profesorii care se plâng tot mai des de salariile foarte mici pe care le primesc.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite