Începe Festivalul Gulliver. Anul acesta vor fi şi reprezentaţii exclusiv pentru adulţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teatrul Gulliver va participa în concurs cu “Cocoşul năzdrăvan”. Foto: Bogdan Nistor
Teatrul Gulliver va participa în concurs cu “Cocoşul năzdrăvan”. Foto: Bogdan Nistor

Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver se va desfăşura la Galaţi începând de duminică. De la Festival nu vor lipsi "greii" de la "Ţăndărică", dar şi două trupe din străinătate, una din Ucraina, alta din Republica Moldova.

A 19- ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie Gulliver - poate cea mai mai importantă manifestare teatrală pentru copii din România - debutează duminică pe scena Teatrului Dramatic Fani Tardini. Fără a neglija aportul pe care şi-l aduc toate cele 16 teatre sau trupe particulare care vor ajunge la Galaţi, trebuie spus că în acest an noutatea o reprezintă cele trei spectacole care sunt adresate exclusiv adulţilor.

„Animaţia nu este doar pentru copii, în vest teatrele au multe piese de animaţie dedicate publicului matur. Există o modalitate foate interesantă de a transmite mesaje publicului adult chiar şi prin intermediul marionetelor", spune directorul Festivalului, Stelian Stancu.

Vorbim aici despre spectacolul nonverbal „Play Shakespeare", regizat de celebrul Cristian Pepino, dar şi despre „Ca pe vremea lui Papură Vodă", jucat de Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani şi „Strip-tease", un alt fel de examen pentru câţiva masteranzi la UNATC.

În rest, Festivalul Gulliver păstrează nota impusă în ultimii ani, atrăgând trupe de prestigiu din ţară. Nu va lipsi Teatrul Ţăndărică, cu Alice în Ţara Minunilor, Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea sau Teatrul Ciufulici din Ploieşti.

Caracterul de festival „internaţional" este dat de prezenţa Teatrului Guguţă din Chişinău, care vine la Galaţi cu cea mai nouă realizare: Cobora un căţeluş din cer.

Preşedintele juriului este şi în acest an Marius Zarafescu, ajutat fiind de directorul Bibliotecii VA Urechia, Zanfir Ilie, Dan Bălan, Mimi Mierluţ şi Radu Iordănescu.

Toate piesele dedicate copiilor se joacă dimineaţa de la ora 10.00 sau la prânz ora (12.30 sau 13.00), iar preţul unui bilet este de şase lei pentru copii şi opt lei pentru adulţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite