Începe Bacalaureatul. Prima probă: româna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii care nu se prezintă la probele orale pot participa la probele scrise. Foto: Adevărul.
Elevii care nu se prezintă la probele orale pot participa la probele scrise. Foto: Adevărul.

Peste 18.000 de elevi din Galaţi, Brăila, Buzău şi Vrancea vor susţine, între 15 şi17 februarie, proba orală la limba şi literatura română

Examinările orale vor începe la ora 9.00 şi se vor susţine în circa 100 de instituţii de învăţământ din judeţele Galaţi, Brăila, Buzău şi Vrancea. Candidaţii vor intra în sala de examen în ordinea afişată, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă.


Elevii nu au voie să intre în sala de examinare cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, telefoanele mobile sunt interzise. Cei care vor încerca să fraudeze examenul, vor fi eliminaţi din examen.


Subiectele cuprind texte literare şi nonliterare. Pentru pregătirea răspunsului, se acordă fiecărui elev câte 15 minute, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei, câte 10-15 minute. La probele orale, candidatul extrage un bilet şi primeşte hârtie ştampilată pentru ciornă.


Rezultatul obţinut nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/ respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional.


Spre deosebire de anii anteriori, candidaţii care nu se prezintă la probele de competenţe au posibilitatea să participe la probele viitoare, precum şi la cele scrise. Cu toate acestea, nu vor primi diploma de bacalaureat decât după ce opţin toate certificatele de competenţe.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite