Încep cursurile de recalificare profesională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La cursurile de recalificare, şomerii vor învăţa să gătească. Foto Adevarul
La cursurile de recalificare, şomerii vor învăţa să gătească. Foto Adevarul

Unul din 200 de şomeri are şansa să urmeze cursurile de recalificare organizate de Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Persoanele care au rămas fără locuri de muncă şi vor să se califice într-un nou domeniu de activitate au acum şansa de a participa la cursurile de recalificare organizate de Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Totuşi, vestea nu îi poate bucura pe toţi cei 70.000 de şomeri din judeţele Buzău, Brăila, Galaţi şi Vrancea.


Şi asta deoarece, pe parcursul lunii martie nu vor începe decât 15 astfel de cursuri la care pot participa doar 350 de persoane. Cei mai nocorşi cursanţi vor fi cei din Vrancea, aici fiind organizate şase clase în care se vor „preda" meserii precum operator introducere date, formator, fierar betonist, instalator instalaţii sanitare şi frizer.


La rândul lor, o mică parte dintre şomerii gălăţeni şi brăileni vor avea ocazia să înveţe meseriile de bucătar, ospătar , zugrav şi dulgher. În total, în cele două judeţe se vor susţine nouă cursuri de calificare, la sunt aşteptaţi câte 140, respectiv 112 cursanţi.


Singurii care nu vor avea şansa de a se recalifica gratuit într-un nou domeniu de activitate sunt buzoienii. Cu toate că numărul persoanelor rămase fără locuri de muncă a ajuns la 19.000, în mod inexplicabil, AJOFM Buzău nu va organiza, cel puţin în luna martie, nici măcar un singur curs de recalificare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite