UPDATE-Incendiu la Mănăstirea Adam!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mănăstirea Adam, din Nordul judeţului Galaţi, este învăluită în flăcări. Un echipaj de pompieri al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi se deplasează la faţa locului pentru a stinge focul. Deocamdată cauzele izbucnirii incendiului nu se cunosc. 

UPDATE

S-a acţionat cu cinci autospeciale şi echipaje de pompieri de la ISU Vaslui şi detaşamentul de pompieri de la Bârlad. Cei 24 de pompieri au acţionat alături de voluntari pentru stingerea incediului.

Au ars 250 de metri pătraţi de acoperiş dintr-un corp nou de clădire cu chilii noi, incendiul fiind stins în jurul unu noaptea. Deocamdată, nu a fost identificată cauza incendiului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, ne-a comunicat că apelul de urgenţă a parvenit în jurul orei 17.30.

Datând din secolul al XVI-lea, mănăstirea Adam este considerată una din cele mai importante lăcaşuri monastice vechi din zona de sud a Moldovei. De-a lungul timpului a fost distrusă din temelii de mai multe ori. 

Biserica a fost grav avariată la cutremurul din 1869, precum şi la cel din 1940, când i s-au prăbuşit turla şi clopotniţa, scrie site-ul Expres Bălăbăneşti. După realizarea lucrărilor de consolidare, lăcaşul de cult a fost resfinţit de Episcopul Huşilor, Grigore Leu, la 15 august 1946.

Citeşte şi: 

Atenţie! Ard miriştile din neatenţia şoferilor care aruncă ţigările aprinse pe geam

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite