Incapacitate de plată/Firma Staer are datorii de peste opt milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procedura de insolvenţă la cunoscutul producător gălăţean de mobilă a fost demarată chiar la cererea patronilor firmei, care n-au mai făcut faţă datoriilor.

Staer International SA se număra printre cei mai importanţi concurenţi de pe piaţa mobilei din România alături de Mobexpert, Elvila, Kika, Neoset şi IKEA.

Conform informaţiilor furnizate judecătorilor Tribunalului Galaţi de către conducerea Staer International, firma a înregistrat pierderi echivalente cu 40% din valoarea vânzărilor.

"Treptat, societatea noastră a înregistrat întârzieri mai mari de 90 de zile la achitarea obligaţiilor fiscale, care au generat majorări şi penalităţi de întârziere foarte mari, totalul obligaţiilor fiscale neachitate în termen însumând 7.925.801 lei" a explicat în instanţă Ştefan Nicolae, preşedintele consiliului de administraţie.

Datoriile au crescut ulterior la peste 8,3 milioane de lei din cauza imposibilităţii de a achita la timp facturile către furnizorii de materii prime şi marfă.

Până în momentul de faţă la masa credală s-au înscris peste 100 de firme şi instituţii din ţară, lista creditorilor rămânând deschisă până pe 7 februarie 2011.

Lichidator judiciar a fost desemnată firma Elva Cont SPRL Bucureşti, prima adunare a creditorilor urmând să aibă loc pe 16 martie 2011.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite