Încă un caz, suspiciune de West Nille, la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba de un bărbat în vârstă de 33 de ani, care a fost înţepat de ţânţari chiar la el în casă. La o săptămână de la apariţia primului caz de îmbolnăvire, autorităţile sanitare declară că lupta cu ţânţarii este una zadarnică.

În momentul de faţă autorităţile sanitare au confirmat o nouă suspiciune de îmbolnăvire cu virusul WEST Nille, la Galaţi.

Dacă în urmă cu o săptămână erau înregistrate patru cazuri cu siptomatologie specifică infectării cu virusul Nilului de Vest, boala fiind confirmată doar în cazul unei singure persoane, astăzi a fost declarată o a cincea suspiciune.

Înţepat la el acasă

De data aceasta este vorba despre un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din comuna Buciumeni. Din declaraţiile date medicilor pacientul a fost înţepat de ţânţari în timp ce se afla în propria gospodărie. La fel ca şi în cazul femeii din Cavadineşti, confirmată cu meningită West Nille, bărbatul nu a fost plecat din ţară.

Vezi aici prima pacientă din Galaţi infectată cu West Nile

„Pacientul din Buciumeni a fost înţepat de ţânţari în urmă cu aproximativ şapte zile. A fost adus la spital din cauza faptului că prezenta simtomele specifice acestei boli: vărsături, dureri de cap, greaţă etc. În momentul de faţă el se află sub supraveghere, fiind internat la Spitalul de Boli Infecţioase", spune Liliana Moise, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Medicii au prelevat probe de la pacient pe care le-au trimis la Institutul Cantacuzino, iar în decurs de câteva zile se aşteaptă confirmarea sau infirmarea bolii.

"Aşteptăm rezultatul analizelor. Acesta caz este unul puţin mai complicat. Pacientul suferă de diabet zaharat, este dependent de insulină. În plus, mai suferă şi de hepatită cronică, ceea ce face ca starea lui să nu fie una tocmai bună. În general aceste persoane cu afecţiuni multiple sunt predispuse contactării acestei boli", mai spune Liliana Moise, directorul DSP.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a pacientei confirmate cu virusul West Nille, săptămâna trecută, medicii spun că este una stabilă, dar că necesită în continuare îngrijiri.

La discreţia ţânţarilor

"Am somat primăriile să facă dezinsecţii în zonele în care au fost aceste cazuri. Toţi se plâng că nu au bani. Este o lupă inegală cu aceşti ţânţari", mai spune Liliana Moise.

Viceprimarul Nicuşor Ciumaceco declara în urmă cu câteva zile că vor avea loc şase zboruri de împrăştiere a cu substanţe împotriva ţânţarilor, însă autorităţile sanitare spun că până acum nu s-a făcut nimic pentru stârpirea ţânţarilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite