Încă nouă străzi vor fi săpate în 2011.Vezi aici ce străzi vor fi afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de modernizare a reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare din municipiul Galaţi, finanţate de Uniunea Europeană prin Programul ISPA, continuă şi anul acesta.

Conform informaţiilor furnizate de Primăria Galaţi, dintre cele 47 de străzi incluse în programul ISPA pentru înlocuirea sau extinderea conductelor de apă şi de canalizare, au mai rămas nouă străzi.

Iată străzile afectate

Este vorba de Nicolae Bălcescu (pe un tronson de 1,5 km), Română (1 km), Basarabiei (800 m, între Baia Comunală şi intersecţia cu strada Nicolae Bălcescu), Traian (800 m), Alexandru Ioan Cuza (800 m), Albatrosului (600 m), Cristofor Columb (500 m) şi Centru V3-V4 (200 m), precum şi Ştefan cel Mare (500 m). Lucrările pe aceste străzi vor începe imediat ce condiţiile meteorologice vor permite.

Potrivit autorităţilor lucrările la aceste străzi vor fi cel mai dificil de realizat: ”În zona centrală există multe hrube, iar terenul este foarte sensibil”, a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

De asemenea, vor continua şi lucrările de modernizare a staţiilor de pompare a apei de la Uzina de Apă Nr. 2, Turnul de Apă, Şerbeşti şi Fileşti. Tot în 2011 vor fi finalizate lucrările de construcţie a staţiei de epurare a apelor uzate.

Primăria Galaţi a primit de la UE  o finanţare de 47 de milioane de euro, pentru a moderniza reţelele de apă şi canalizare din oraş. Termenul iniţial de finalizare era până la 31 decembrie 2010, însă autorităţile nu au reuşit să termine lucrările la timp.

În vederea continuării lucrărilor, SC Apă Canal şi Primăria Galaţi au cerut de la Uniunea Europeană o prelungire a termenului de finalizare cu 12 luni. 


Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite