Încă nouă cazuri de gripă au fost confirmate, iar un liceu a fost închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul cazurilor de gripă nouă, confirmate, a ajuns la 65, la nivel de judeţ, iar în această dimineaţă a fost închis Liceul de Marină.

Direcţia de Sănătate Publică a primit, duminică seara, confirmarea a încă nouă cazuri de gripă cu virusul AH1N1. Dintre acestea, şase sunt înregistrate la nivelul elevilor de la diferite licee gălăţene. La liceul „Emil Racoviţă” este un caz, tot un caz şi la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, la fel şi la liceul „Virgil Madgearu”. Situaţia nu este tocmai bună la Liceul de Marină, unde s-a primit confirmarea a trei cazuri, iar ca măsură a acestui fapt, unitatea de învăţământ a fost închisă, în această dimineaţă.  Totodată, a mai fost confirmată cu gripă o femeie din comuna Iveşti şi un muncitor necalificat din Galaţi, ambii fiind internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase. Numărul total al cazurilor de gripă porcină a ajuns la 65, la nivelul întregului judeţ.
 
„După un sfârşit de săptămână mai liniştit, aseară am primit confirmarea a nouă cazuri de gripă cu virusul AH1N1, ajungând astfel la un total de 65 de cazuri la nivelul judeţului Galaţi. Aceste nouă cazuri sunt preponderent la nivelul elevilor de liceu. Fiind vorba de trei elevi de la Liceul de Marină, din clase diferite, s-a luat măsura de a se inchide liceul, începând de astăzi, 24 noiembrie, timp de şapte zile. Se va institui restricţionarea accesului în unitate, căminiştii vor fi supravegheaţi de medicul la care este arondată unitatea şi se va face dezinfecţia în şcoală”, a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Începe vaccinarea împotriva virusului AH1N1

Pe data de 26-27 noiembrie va începe campania de vaccinare contra noului virus gripal, iar primii vizaţi sunt cadrele medicale, elevii, studenţii şi organele de menţinere a ordinii publice.
 
„După cum am primit semnale de la Ministerul Sănătăţii, în perioada 26-27 noiembrie va începe distribuirea şi efectuarea campaniei de vaccinare împotriva virusului AH1N1. Grupele care vor fi vizate în primul rând, pentru a fi vaccinate, sunt personalul medico-sanitar, elevii şi studenţii, precum şi persoanele din unităţile care interacţionează cu publicul, poliţie, jandarmi şi organele de ordine publică”, a mai spus Valentin Boldea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite