În combinatul siderurgic se fură cu autobasculanta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii gălăţeni au depistat un autovehicul de mare tonaj care transporta nu mai puţin de 45 de tone de brame provenite de la Arcelor Mittal ascunse sub un morman de pământ. Bramele au fost restituite societăţii iar şoferului i se va întocmi dosar penal pentru furt calificat.

Azi noapte în jurul orei 01.30, un echipaj al jandarmeriei gălăţene, care patrula în zona combinatului Arcelor Mittal Galaţi, a depistat un tânăr de 34 de ani, H. Viorel, din Galaţi, care transporta cu ajutorul unei autobasculante marca Iveco o cantitate de aproximativ 45 tone brame (semifabricat de oţel) ascunse sub un morman de pământ.

La întrebarea jandarmilor legată de provenienţa cantităţii de brame găsită, conducătorul auto a declarat că a fost abordat de o persoană necunoscută pe când schimba un cauciuc spart, care i-a propus să scoată câteva brame din incinta colosului siderurgic.

Şoferul urma să primească 2.000 de lei pentru „serviciile" sale, fiind asigurat că „treburile sunt aranjate".

Tânărul a declarat că era o posibilitate uşoară de a face bani , astfel că s-a deplasat în zona halei de încărcare de pe platforma siderurgică ,unde în aproximativ 15 minute maşina a fost încărcată.

Şoferul autobasculantei este cercetat acum pentru furt calificat iar dosarul a fost înaintat la secţia 4 Poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Prejudiciul, estimat la aproximativ 70.000 de lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit Arcelor Mittal Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite