Galaţi: În week-end, poliţiştii au sancţionat zeci de scandalagii şi sute de şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 sute de poliţişti şi jandarmi au periat în ultimele două zile judeţul în căutare de infractori. Acţiunea, desfăşurată cu scopul de a diminua fenomenul infracţional, s-a soldat cu aproape 30 de dosare penale şi amenzi în valoare de peste 170 mii lei.

Cele mai multe probleme constatate de forţele de ordine în cele două zile de acţiuni concentrate au fost la capitolul circulaţie şi ordine publică.
Oamenii legii au avut de-a face cu numeroase scandaluri, atât în discoteci, baruri ori alte locuri publice, dar şi cu abateri la regimul rutier, de genul conducerii fără permis, vitezei ori sub influenţa alcoolului.

Cu această ocazie, poliţiştii şi jandarmii implicaţi în misiuni au aplanat 51 de stări conflictuale, au controlat 122 de baruri şi au testat cu etilotestul 428 de şoferi. În urma constatării încălcării legislaţiei, oamenii legii au întocmit 27 de dosare penale şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 177.160, dintre care, 724, la regimul circulaţiei.

Din raza de acţiune a poliţiştilor nu au scăpat nici comercianţii iliciţi, mai multe persoane care puneau în vânzare cu predilecţie alcool şi ţigări fiind sancţionate. Mărfurile găsite asupra lor, în valoare totală de aproape 50 mii lei, au fost confiscate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, scms. Ştefan Gohoreanu, în zilele următoare poliţiştii vor continua efectuarea unor astfel de acţiuni pentru prevenirea fenomenului infracţional şi crearea unui climat de siguranţă în rândul populaţiei.

Iată şi câteva dintre faptele ilegale constatate:

Pe DJ 252 în comuna Buciumeni a fost depistat conducând autoutilitara A. Gheorghe din comuna Homocea judeţul Vrancea, care avea permisul de conducere suspendat din luna noiembrie 2008. I s-a întocmit dosar penal.


A fost depistată minora G.E. Roxana de 15 ani din comuna Borleşti jud. Neamţ, dispărută de la domiciliudi luna ianuarie 2009.


A fost identificat numitul P. Sergiu di Galaţi, în timp, ce încărca ţigări netimbrate dintr-un garaj situat în cartierul Micro 19 în autoturism. Cu ocazia inventarierii au fost identificate un număr de 2174 pachete ţigări de provenienţă Rep.Moldova, care au fost ridicate în vederea confiscării şi au fost predate inspectorilor din cadrul D.R.A.O.V. Galaţi care a dispus sancţionarea contravenţională a celui în cauză conform prev. Legii nr. 571/2003.


Cu ocazia filtrului organizat în comuna Pechea a fost depistat numitul D. Grigore dec 31 ani din localitatea Independenţa care conducea autoturismul fără a poseda păermis de conducere şi era sub influenţa băuturilor alcoolice. In cauză s-au întocmit actele premergătoare pentru comiterea infracţiunii prev. şi ped. de art. 86 alin. 1 şi art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002.


A fost sancţionat numitul L. Valentin de 27 ani din comuna Braniştea pentru încălcarea prev. Legii nr. 61/199, constând în aceea că în seara de 05.09.2009 în jurul orelor 18.30 a provocat scandal într-un bar din localitate.


La data de 05.09.2009, in jurul orei 04.00 a fost depistat numitul C L. Alexandru, de 19 ani, din Galati conducand autoturismul pe strada Calea Prutului. In urma controlului efectuat s-a constatat faptul ca susnumitul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.


A fost
depistat  pe str. Gheorghe  Doja, din mun. Galati  conducand  autoturismul   numitul M. Laurenţiu din Galati, în timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice. In urma testarii cu aparatul DRAGER, acesta a indicat o valoare de 1,30 MG/L,alcool pur in aerul expirat.

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite