Iluminatul a devenit un „lux” pentru unele cartiere din municipiul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproape două luni, câteva cartiere gălăţene rămân cufundate în beznă în fiecare noapte. După lăsarea serii, e riscant să ieşi pe stradă, iar maşinile sunt la discreţia hoţilor.

Un exemplu concret este cartierul Mazepa. Locatarii din zona respectivă spun că au făcut nenumărate sesizări la Primărie, dar problema a rămas nerezolvată: „Este beznă de-ţi scoţi ochii. Nu ştiu la ce s-or fi gândit cei care cred că aşa fac economie, dar în mod cert, nu la siguranţa cetăţeanului!”, ne-a declarat Otilia Ganea, 25  de ani.

Cu acelaşi neajuns se confruntă şi locuitorii cartierului Micro 40. De exemplu blocului M2, de pe strada Milcov, în preajma căruia stâlpii de iluminat nu se mai aprind de mai multe luni.

 „Am copii şi mi-e frică să-i las după ora 20.00 pe afară. Am înţeles că asociaţia de proprietari a sesizat Primăria, dar deocamdată nu s-a remediat situaţia”, ne-a spus Ilinca Butuc.

De lipsa becurilor s-au mai plâns gălăţenii care locuiesc în Micro 20 şi Ţiglina III.

Şi viceprimarul Nicuşor Ciumacenco şi-a arătat nemulţumirea faţă de modul cum înţelege societatea Luxten Lighting să-şi facă treaba:

„Înebunesc când trec seara prin oraş şi nu văd becuri aprinse pe stâlpi. Şi când spun că ar trebui schimbate, cei de la Luxten îmi răspund că nu sunt bani. Dacă iluminatul era la Primărie, le spuneam celor de la Ecosal să pună becuri pe stâlpi”.

Nu sunt bani

Laurenţiu Jalbă, directorul Direcţiei Tehnice din Cadrul Primăriei, ne-a explicat: „De obicei întâlnim următoarele situaţii: ori stâlpul de iluminat a fost vandalizat şi nu avem ce face deoarece nu avem plan de investiţii, ori becul a ars şi trebuie, la comanda primăriei, ori este vorba de o defecţiune a Electrica. Se schimbă în limita bugetului alocat. Angajaţii de la Luxten ar vrea să muncească, dar nu avem noi bani să le dăm”.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite