Idee inedită!100 de studenţi se vor „înveşmânta” cu nuduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiativa aparţine Casei Studenţilor din Galaţi, care şi-a propus organizarea unei seri ca un „curs alternativ" de interpretare a nudului.

Fiecare dintre cei 100 de participanţi la caravană va purta pe piept şi pe spate câte două panouri reprezentând o fotografie de nud. Imaginile fac parte din albumul „Nud - proiecţie de trup şi stare", aparţinându-i fotografului Răzvan Voiculescu, în fapt primul catalog artistic cu fotografii de nud publicat în România.

Panourile purtate de studenţii gălăţeni vor avea mesajul „Tu ce vezi?" invitând la o interacţiune directă cu privitorii.


Vernisajul evenimentului va avea loc miercuri, 23 februarie, la ora 18.30 în Foaierul Casei Studenţilor din Galaţi.

O oră mai târziu studenţii vor porni într-o expoziţie itinerantă prin căminele campusului gălăţean, pentru a face cunoscut mesajul campaniei către toţi colegii lor de generaţie.

„Caravana a fost gândită ca o modalitate de a-i inspira pe tineri să treacă dincolo de ideile preconcepute şi să descopere că o fotografie de nud înseamnă cu mult mai mult decât imaginea unui trup gol", spune directorul Casei de Cultură a Studenţilor, Dinu Gându.

Panourile oferă şi câte un posibil răspuns la întrebarea „Tu ce vezi (într-un nud)?" - fiecare dintre fotografii purtând o eventuală interpretare: triumf, căinţă, blasfemie, zbor, metamorfoză etc.

Obiectivul evenimentului nu este, însă, de a da răspunsuri, ci de a favoriza explorarea, invitând tinerii să descopere 100 de chipuri diferite ale trupului, pe care le pot interpreta după „forma" privirii lor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite