Iată cum a decurs anul 2010 pentru salvatorii de la SMURD Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Personalul SMURD a salvat zeci de vieţi Foto: Adrian Obreja
Personalul SMURD a salvat zeci de vieţi Foto: Adrian Obreja

Personalul SMURD Galaţi a realizat în acest an peste 2.800 de intervenţii salvând de la moarte 69 de persoan. Fie că este vorba despre un accident rutier, o problemă gravă de sănătate sau despre un alt gen de nenorocire prezenţa medicilor şi paramedicilor de la SMURD a devenit deja o obişnuinţă. Mal ales în condiţiile în care întreg sistemul sanitar românesc este în colaps, SMURD s-a dovedit cu adevarat salvator.

Pe parcursul acestui an, care se va încheia peste câteva ore, personalul SMURD a răspuns la 2.840 de solicitari acordând asistenţă medico-sanitară, în medie, la 10,74 cazuri pe zi.
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2009, numărul intervenţiilor a crescut cu cu 58%.
Au fost salvate 69 de persoane (62 adulţi şi şapte copii ) şi au fost asistate 2563 persoane: 2390 adulţi şi 173 copii).
Cu toate eforturile depuse la intervenţii, 14 persoane au decedat (12 adulţi şi 2 copii).
La fel ca la Galaţi, şi în judeţele din sud-estul ţării echipajele SMURD au salvat zeci de vieţi pe parcursul întregului an. Numărul intervenţilor finalizate cu succes este într-adevăr impresionant. Astfel, la Buzău, medicii şi paramedicii de la SMURD au răspuns la 2.031 de solicitări de asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare.

Colegii lor de la Focşani, la 1.379 , iar cei de la Brăila 1.606.

În ceea ce priveşte toate aceste misiuni salvatoare, dr. Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD afirmă: „Au fost foarte multe cazuri grele şi complicate. Ne-am confruntat cu diferite probleme, financiare sau care ţin de personal. Au fost şi alte incidente mai ciudate, dar în final am făcut faţă tuturor apelurilor".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite