Iank Security Guard, firma care asigură paza în cele mai multe şcoli din Galaţi, este pe cale să piardă contractele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paznicii de la Iank Security vor mai sta doar câteva zile în şcoli. Foto: Bogdan Nistor
Paznicii de la Iank Security vor mai sta doar câteva zile în şcoli. Foto: Bogdan Nistor

Speriaţi că vor fi amendaţi de Poliţie, directorii de şcoli au dat un ultimatum firmei neautorizate să intre în legalitate. Firma pusă cu „dedicaţie" de Primărie să asigure paza în şcoli este formată din foşti gardieni publici.

După ce s-a pricopsit cu un dosar penal pentru prestarea de servicii de pază fără licenţă, firma Iank Security Guard este pe punctul de a pierde contractele cu şcolile în care avea paznici.

Avertizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) că riscă să fie amendate de Poliţie, cele mai multe şcoli au uitat că aceste contracte au fost semnate la „recomandarea" Primăriei şi s-au pus pe ameninţări.

„Dacă dumnealor intră în legalitate în câteva zile, păstrăm relaţia cu această firmă, dar dacă nu ne aduc dovada că firma are licenţă de pază, atunci va trebui să reziliem contractul", spune directoarea Şcolii 43, Violeta Neamţu.

„Şi noi le-am înaintat o hârtie celor de la firma Iank Security Guard prin care le-am precizat că, dacă până la sfârşitul acestei luni nu intră în legalitate, ne rezervăm dreptul de a căuta altă firmă pentru paza şcolii", spune la rândul ei directorarea Şcolii 7, Monalissa Nica.

Avertismentul ISJ a fost unul clar: riscă amenzi foarte mari.

„Avem informaţii că Poliţia are de gând să amendeze şcolile care au contracte cu această firmă. Amenda este între 200 şi 500 de lei, în acest caz", spune inspectorul general adjunct Onuţ Atanasiu. Acesta spune că şcolile trebuia să prezinte un plan de pază în care să fie înclus şi contractul cu firma care asigură paza în şcoală.

Ori, această firmă nu are nici astăzi licenţă de pază, care este eliberată de Direcţia de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. O confirmă chiar cei de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi, prin vocea purtătorului de cuvânt - Cristina Tatulici, care spune că firma Iank Security Gurad prestează servicii de pază doar pe baza avizului de principiu eliberat de IPJ.

„Cât priveşte amendarea şcolilor, nu cred că rezolvăm nimic şi nici nu ne-am propus acest lucru. Conducerile şcolilor nu au nicio vină pentru că au semnat aceste contracte. N-aveau de unde să ştie că o firmă nu poate să asigure servicii de pază doar pe seama avizului de principiu. Firma Iank Security le-a fluturat prin faţă acest aviz şi i-a pus să semneze contractele", mai spune Cristina Tatulici.

În acest moment 87 de gardieni publici aparţinând firmei Iank Security Guard sunt implicaţi în paza şcolilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite