UPDATE: Iad pe DN 25, oamenii au stat izolaţi între nămeţi 20 ore. La 17.30 s-a dat drumul la trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de maşini sunt blocate, începând de aseară, pe DN 25, de la Tudor Vladimirescu spre Vameş. Autorităţile nu au acordat ajutor celor rămaşi izolaţi în nămeţi, deşi stau în maşini de mai bine de 14 ore şi au rămas fără combustibil să se încălzească, fără măncare, apă sau medicamente.

UPDATE: ora 18.45 - Coşmarul celor care nu şi-au abandonat autoturismele blocate între Tudor Vladimirescu şi Vameşu, s-a încheiat. "Puţin după 17.30 au ajuns la noi jandarmii şi şenilate militare, care ne-au scos de prin nămeţi. Tiruri multe erau pe marginea drumului, banuiesc ca datorită lor s-a produs acest ambuteiaj de groază iar şenilatele le-au scos din mijlocul drumului de s-a putut interveni. Mai aveam puţin şi făceam 24 de ore de stat acolo", a povestit Cristian Borş, unul dintre şoferii care au stat blocaţi pe DN 25 de aseară.

UPDATE: Ora 13.00 - Foarte mulţi şoferi şi pasagerii acestora şi-au abandonat maşinile şi au plecat pe jos spre Tudor Vladimirescu. "Absolut nicio schimbare, nimeni nu a ajuns la noi. Se conturează încă o noapte între nămeţi.Cum majoritatea a rămas fără combustibil, mulţi au lăsat maşinile acolo şi au plecat pe jos spre Tudor Vladimirescu. Un coşmar care nu se mai termină", a adăugat Cezar Amariei. reporterul Adevărul de Seară blocat între nămeţi

Calvar pe care nu-l vor uita toată viaţa pentru şoferii care au fost blocaţi marţi seară în trafic pe DN 25, de la Tecuci spre Galaţi. Reporterul „Adevărul de Seară", Cezar Amariei, s-a aflat printre nefericiţii pe care poiliţia nu i-a avertizat că drumul este impracticabil. „14 ore printre nămeţi şi nu ştim când plecăm de aici. Dacă mai plecăm vreodată, că aici e iadul", ne-a relatat Cezar Amariei astăzi ora 10.45.


„Am ieşit din Tecuci aseară la ora 20.00. Un poliţist ne-a oprit, a văzut că avem maşina echipată pentru condiţii de iarnă şi ne-a urat drum bun. Nicio vorbă despre imposibilitatea de a ajunge la Galaţi, despre riscul de a rămâne blocaţi. Până la Hanu Conachi s-a mers acceptabil, într-o oră eram acolo. A început calvarul. Am ajuns totuşi foarte de greu până la 3 kilometri de Vameş şi acolo am rămas. Absolut nimeni care să vină până acum să ne întrebe dacă mai trăim. Sunt copii în maşini, mulţi şoferi au rămas fără carburant, topim zăpada că nici apă nu mai avem. Este o minciună că primarii din sate ar fi venit să ne aducă combustibil sau mâncare şi cu atât mai mult să ne ofere cazare. Astă noapte, pe la miezul nopţii, a trecut un singur utilaj de dezăpezire. Dimineaţă pe la 9, abia al doilea şi atât. Peste 15 maşini mari, de la microbuze la tiruri, sunt în şanţ. Aud de la oficialităţi că nu trebuia să pornim la drum. Întrebarea este de ce nu a fost nimeni care să ne avertizeze, să ne oprească?", a spus Cezar Amariei.

Cristian Borş, un alt şofer blocat în acea zonă, spune că venea de la Roman: „Am făcut peste 250 de kilometri până aici, un sfert de ţară şi pănă la miezul nopţii nu am văzut absolut niciun utilaj de dezapăzire. A apărut unul la mijlocul nopţi pe la Hanu Conachi şi doar atât. Pentru ce le plătim atâtea taxe, ca să ne lase să murim aici?"

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite