Administratorul judiciar al INTFOR: "Firma nu este în faliment, ci în reorganizare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miliardarul Andrei Lişinschi, în fabrica de tablă  INTFOR
Miliardarul Andrei Lişinschi, în fabrica de tablă INTFOR

Mihai Giosan, reprezentantul firmei desemnată de judecători să se ocupe de reorganizare la firma patronată de miliardarul Andrei Lişinschi, spune că societăţile creditoare au cerut doar "deschiderea procedurii generale a insolvenţei".

"Urmare a cererii SC INTFOR SA Galaţi, care a făcut obiectul dosarului nr. 8465/121/2011, Tribunalul Galaţi a deschis în data de 19.09.2011 procedura generală a insolvenţei, debitorul urmând a depune un plan de reorganizare. Acest plan vizează fie restructurarea şi continuarea activităţii debitorului, fie valorificarea unor bunuri din averea acestuia, fie o combinaţia a celor două variante de reorganizare", a precizat Giosan.

La începutul lui 2011 firma INTFOR avea datorii de 180.110.207 de lei, adică în jurul a 45 de milioane de euro. Din această sumă uriaşă, plăţile restante reprezintă 122.314.295 lei, din care 55 milioane de lei furnizori neplătiţi de mai mult de un an şi 66 milioane de lei credite bancare neachitate la termen.

Creditorul cel mai nemulţumit pare a fi Unicredit Ţiriac Bank, care are de recuperat de la Intfor 12 milioane de euro, pentru care a demarat deja proceduri de executare silită.

Principalul acţionar al companiei este Profiland SRL Galaţi, firmă controlată de cunoscutul om de afaceri Andrei Lişinschi. Aceasta deţine 63,82% din acţiunile Intfor, în timp ce al doilea acţionar ca importanţă, Totsid Galaţi, are 19,60% din titluri. Acţionarii companiei au aprobat încă din luna iunie, intrareaa societăţii în insolvenţă, motivul fiind dificultăţile financiare tot mai grave cu care se confruntă firma.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite