INEDIT / Hotel de anvelope. Merită şi cauciucul tău o cameră mai bună!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unic deocamdată la Galaţi, hotelul de anvelope de la Premio Service are o capacitate de peste 20.000 de locuri. Păstrarea unei perechi sau a unui set de anvelope de iarnă costă pentru un sezon între 20 şi 35 de lei.

Pentru cine crede că nu a înţeles bine, repetăm: da, este vorba despre un hotel pentru anvelope. Fără „room-service", dar cu întreţinere periodică.

„Din cauza lipsei spaţiului de acasă, mulţi gălăţeni nu folosesc anvelope de iarnă. Unii le duc la ţară, la rude, străbătând mulţi kilometri, departe de oraş. Alţii chiar nu au unde să le depoziteze. Poate doar pe balcon, blocându-l. Vă daţi seama ce chin pe aceşti oameni când vine vremea schimbării. Du-te la ţară să aduci anvelopele pe care trebuie să le schimbi, adu-le înapoi pe cele schimbate. Toate aceste drumuri presupun costuri destul de mari, chiar incomparabil mai mari decât dacă le-ar lăsa la noi în hotel", spune şeful Premio Service Galaţi, Dorian Cristian Axente.
În plus, este foarte comod şi practic să le laşi chiar acolo unde sunt schimbate.

„Omul îşi face programare, le schimbă şi pleacă fără a mai avea grija anvelopelor pe care tocmai le-a înlocuit", explică şeful serviciului marketing de la Premio Service, Lucian Zainea.

Anvelopele sunt depozitate în rafturi, la temperaturi optime.

„Dacă-l depozitezi aiurea, la temperaturi foarte mari de exemplu, cauciucul se coace şi se distruge. Noi împachetăm anvelopele în saci speciali şi le stivuim pe rafturi independente. În acest fel se evită soarele şi umiditatea excesivă", mai spune Dorin Cristian Axente.

Costel Ionescu, proprietarul unui Logan, tocmai îşi „caza" anvelopele de iarnă în Service-ul de pe Centură. Părea foarte încântat de ideea acestui gen de depozit şi a precizat că va apela la el şi la toamnă, atunci când va reveni pentru montarea anvelopelor de iarnă.

„Eu le ţineam în balcon, printre borcanele de gem de la soacră-mea. Am spart vreo două în momentul în care le-am scos din balcon şi am avut «show» mare cu nevastă-mea, aşa că m-am decis să nu le mai duc acasă pe cele de iarnă", spune râzând Costel Ionescu.

Preţuri decente

Cine vrea să-şi trimită anvelopele la hotel, pentru un sezon întreg (prin sezon înţelegându-se din iarnă până în vară şi viceversa) trebuie să plătească o taxă. Pentru toate cele patru anvelope, un sezon costă 35 de lei, iar pentru cei care vor să-şi cazeze doar două anvelope, plătesc 20 de lei pe sezon.

Nici tarifele la serviciile conexe nu sunt cu mult mai mari decât cele practicate de service-urile de la colţ de stradă. „În momentul în care clienţii noştri vin să-şi schimbe anvelopele, le asigurăm şi o verificare gratuită a trenului de rulare şi dacă depistăm probleme tehnice îi avertizăm. Nu este obligatoriu să le rezolve la noi", mai spune directorul de marketing Lucian Zainea.

Hotel deschis în urmă cu câteva luni de Premio Service este deocamdată unic în Galaţi. Gălăţenii nu s-au îngrămădit încă, pentru că este un concept nou pentru această zonă de est a României. Cert este că nimeni nu trebuie să-şi facă griji: este loc pentru toată lumea. Hotelul poate caza în acelaşi timp aproximativ 20.000 de anvelope.

Pentru cauciucuri, iarna vine la mijlocul lui octombrie!

Specialiştii Premio Service recomandă trecerea la anvelopele de iarnă, cam pe la mijlocul lunii octombrie. În acea perioadă, temperatura minimă constantă nu mai depăşeşte 5-7 grade Celsius. Nu trebuie să aşteptaţi îngheţul sau zăpada, pentru a renunţa la pneurile din sezonul călduros!

Temperatura este singurul factor care dictează trecerea la cauciucurile de iarnă. Zăpada este un argument în plus, care, în anumite situaţii de utilizare, ar trebui să indice aliura profilului, avantajoasă pentru rularea prin nămeţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite