Hoţii de fier vechi au furat jumătate de kilometru de cale ferată din combinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii, care au ajuns primii la faţa locului, i-au prins pe şoferii celor două camioane care veniseră să încarce bucăţile din şinele tăiate cu aparatul de sudură.

Printr-un apel la numărul de urgenţă 112, un bărbat a cerut să-i fie făcută legătura direct cu Jandarmeria şi a anunţat că lângă combinat, în apropierea străzii Griviţei, se fură ca în codru. Într-adevăr, aşa şi era. Lângă drumul de ţară, pretenţios numit stradă, undeva pe malul bălţii Cătuşa, calea ferată care aparţine Combinatului ArcelorMittal a dispărut peste noapte minune. Jandarmilor, sosiţi la faţa locului, nu le-a venit să creadă că până şi traversele pe care erau montate şinele, au fost furate.

„Dimineaţă, în jurul orei 07.15 a sunat cineva la noi un bărbat care ne-a anunţat că cineva încarcă bucăţi de şine de cale ferată, camioane. Ne-am deplasat imediat la faţa locului şi am găsit aici  doi şoferi, care fuseseră chemaţi să transporte şinele din oţel, la un centru colectare a materialelor refolosibile”, a declarat Lt. Costin Barbu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Din primele cercetări ale poliţiştilor s-a constatat că lipsesc cel puţin 400 de metri de cale ferată. Şoferii camioanelor s-au declarat nevinovaţi.

„Un cetăţean ne-a solicitat să venim şi să încărcăm nişte bucăţi de fier vechi. Ne-a sunat dimineaţă. Nu ştiam despre ce este vorba. Cum am ajuns însă au venit şi jandarmii din urma noastră. Noi nu avem nicio treabă cu fierul furat”, declară Florin I., unul dintre şoferi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite