Hotelul "Faleza", la mâna Consiliului Local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotel Faleza
Hotel Faleza

Primăria Galaţi doreşte să cumpere Hotelul Faleza, dar nu se poate fără votul consilierilor, factor decisiv în această acţiune. Consilierii locali susţin că vor vota doar dacă este un preţ corect şi se întrunesc condiţiile legale.

Municipalitatea ar trebui să-şi ia adio de la Hotelul Faleza! Consilierul Marius Stan susţine că Primăria Galați nu va putea motiva de ce a plătit un preț de  două ori mai mare pentru o clădire pe care statul român a evaluat-o, printr-o expertiză, la 1,16 milioane de euro.

Este caz penal !

„Să spunem că Primăria dă 3,22 milioane de euro pe Hotelul Faleza, adică prețul plătit de Vega 93. Cum putem justifica noi legal această sumă, în condițiile în care imobilul achiziționat a fost evaluat în urma unui raport de expertiză oficial la suma de 1,16 milioane de euro ? Există un precedent care a costat enorm Consiliul Local Baia Mare. Acolo a fost vorba de cumpărarea unui bloc pentru locuinţe sociale, iar acum primarul este în puşcărie deşi avea aprobarea Consiliului Local”, ne-a declarat Marius Stan.

Şi consilierul Viorel Trif este de aceiaşi părere. Acesta ne-a declarat că preţul de 3,3 milioane de euro este extrem de mare şi, în acest caz, nu se mai justifică: „Hotelul Faleza are nevoie de lucrări complexe de modernizare. Ne vom trezi că se va ajunge la un preţ de 4.5 milioane de euro, cam cât preţul actual a Primăriei. În plus, strada este îngustă şi nu este spaţiu suficient pentru parcare”.  

Consilierul Picu Apostol Roman este de acord ca Primăria să cumpere hotelul Faleza doar dacă se întrunesc condiţiile legale. „Noi vom răspunde solidar doar dacă preţul va fi convenabil. La preţul anunţat la licitaţie, cel de 1,16 milioane de euro, aveam acoperire bugetară. Acum nu ştim dacă mai avem 3-4 milioane de euro. Nu vreau să dau cu subsemnatul la DNA”.

Majoritatea consilierilor merg pe varianta construirii unui sediu nou pentru Primărie. „Din punctul meu de vedere se tergiversează punerea în discuţia Consiliului Local a unui proiect de construire a unui sediu nou. Peste doi ani şi un pic trebuie părăsit sediul acesta şi ne vom trezi că se va cere plata unor sume uriaşe de către moştenitorii actualului sediu”, a mai adăugat Marius Stan.

Există un precedent !

Procurorii anticorupţie i-au imputat primarului municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, un prejudiciu de aproximativ 400.000 euro după ce CL a aprobat achiziţionarea unui bloc la preţul de 544.500 euro de la o asociaţie familială. Respectiva asociaţie cumpărase imobilul cu 150.000 de euro, cu puţin timp înainte de a se face tranzacţia cu municipalitatea.

Primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat la închisoare pentru abuz în serviciu şi i s-a interzis dreptul de a ocupa sau de a fi ales într-o funcţie publică.

Reamintim că, pe 9 noiembrie, Complexul hotelier Faleza Galaţi şi terenul aferent, de 3.586 metri pătraţi, au fost adjudecate de Vega cu suma de 2,67 milioane de euro ( fără TVA).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite