Galaţi: Radu Horghidan, fricosul şi tâlharul Nim din “Falstaff”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi era doar student la "actorie", Radu Horghidan a primit anul trecut un rol de "titular" în Falstaff

Când a jucat prima dată în “Falstaff”,  Radu Horghidan era student în anul I la “actorie”. “Se întâmpla prin aprilie, dacă îmi aduc bine aminte, când m-am dus la teatru, împreună cu încă doi colegi, pentru a ne întâlni cu regizorul Ion Sapdaru. La început, trebuia să joc rol de figuraţie, dar, până la urmă, s-a hotărât ca eu să joc rolul «Nim»”, povesteşte tânărul actor.

Foarte importante au fost repetiţiile, care au durat două luni. Avanpremiera a fost pe 27 iunie 2008, iar premiera pe 27 septembrie. Personajul “Nim” din Falstaff nu are prea multe <> de spus, dar este pe scenă mai mult de jumătate de piesă, timp în care are ceva de făcut. Fricos, cerşetor, tâlhar, “Nim” are o mare problemă: nu poate să fure. Bardolf încearcă să îl înveţe să fure, dar nu reuşeşte niciodată chestia asta. Poartă mereu o cuşcă în spate cu singurul său prieten adevărat: un şobolan, pe care l-a numit “Nim Mic”. Nu îi e loial lui Falstaff pe care îl trădează pentru a lua nişte bani.

Proiecte mari pentru viitor

De la repetiţii şi spectacole, Radu Horghidan a învăţat multe  despre teatru. “Am fost pus faţă în faţă cu o realitate, care, de multe ori, nu e cea pe care ţi-o doreşti, dar asta m-a făcut să vreau şi mai mult să mă aflu pe scena teatrului şi să mă dezvolt în primul rând ca artist. La spectacole, multă vreme am avut emoţii, dar în ultimul timp reuşesc să le depăşesc foarte repede”, mai spune tânărul actor.

Pe lângă teatru, Radu a cochetat şi cu televiziunea şi de asemenea a avut o perioadă în care a făcut stand-up-comedy. Visează să-şi înfiinţeze o companie de teatru care să-i aibă ca membri pe profesorii şi colegii lui de la “teatru”, iar la anul vrea să intre la Master, la “Regie”. Radu Horghidan va urca pe scenă şi în această seară, de la ora 19.00 pentru încă un rol în “Falstaff”, de William Shakespeare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite