Horaţiu Mălăele joacă pentru studenţii gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din piesa Măscăriciul, Foto: Teatrul Bulandra
Scenă din piesa Măscăriciul, Foto: Teatrul Bulandra

Alături de marele actor vor urca pe scenă şi alţi actori ai Teatrului Bulandra, printre care şi Niculae Urs. Piesa „Măscăriciul", care se va juca în această seară la Casa de Cultură a Studenţilor, este considerată o bijuterie a teatrului românesc.

Anotimpurile Culturale Studenţeşti se încheie anul acesta cu o piesa de teatru de înaltă clasă, cu Horaţiu Mălăiele şi Niculae Urs în rolurile principale. În această seară de la ora 19.00, cei doi actori, alături de trupa Teatrului Bulandra din Bucureşti, vor urca pe scena Casei de Cultură a Studenţilor pentru a juca o piesă de excepţie: „Măscăriciul", după câteva texte de Cehov.

Organizatorii ne asigură că "Măscăriciul" este un eveniment teatral de suflet pentru orice spectator, chiar şi pentru acela care calcă rar prin teatre. Criticii de teatru spun nu îl va putea uita multă vreme, îl va amuza copios, şi îl va impresiona, privind altfel actorii şi viaţa lor. Se spune că „Măscăriciul" rămâne o bijuterie de preţ a teatrului românesc, care în mod sigur, în timp, va depăşi suta de reprezentaţii.

Horaţiu Mălăele poate fi văzut într-o ipostază a vulnerabilităţii artistice mai puţin cunoscută, iar Niculae Urs face un rol de o mare delicateţe şi sensibilitate.
De-a lungul piesei se vor juca joacă mici scene, bijuterii teatrale, se schimbă replici, lumini, registre poetice, stilistice, se bârfeşte, se bea, se oftează.

"Fragmente, scene mici, pasaje din monologuri celebre. Din roluri jucate sau doar visate, dorite. Momente speciale, regizate şi interpretate cu mijloacele sensibilităţii, edificiu pe care este, de fapt, construit tot spectacolul", spune regizorul Horaţiu Mălăiele pe site-ul oficial al Teatrului Bulandra.

Horaţiu Mălăele ar fi trebuit să vină împreună cu trupa Teatrului Bulandra încă de acum două săptămâni, dar din cauza unor reprogramări a fost nevoit să-şi amâne participarea la Anotimpurile Culturale Studenţeşti pentru 18 decembrie.

Spectacolul va începe la ora 19.00 şi va fi găzduit de sala mare a Casei de Cultură a Studenţilor. Studenţii vor plăti cinci lei pe bilet, iar "nestudenţii" 30 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite