Galaţi: Indemnizaţiile reduse cu 25% pentru participarea la Bacalaureat îi mânie pe profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea şcolilor au plătit integral sumele datorate membrilor comisiilor de la Bac, dar au fost şi contabili care au tăiat 25% din bani.

Legea prin care se aplică reduceri salariale 25% în sectorul bugetar naşte mari confuzii în învăţământ. Cadrele didactice care au participat la sesiunea de vară a Bacalaureatului au stat la mâna contabililor centrelor financiare care au trimis statele de plată după cum au crezut de cuviinţă.

Unii au trimis statele de plată cu îndemnizaţiile întregi pentru prestaţiile de la Bacalaureat, alţii însă au spus că potrivit legii 118/2010, sumele datorate ar trebui reduse cu 25%.

„Noi am făcut statele de plată după legea 118/2010. Bacalaureatul s-a terminat pe 8 iulie, în vreme ce legea a intrat în vigoare la 1 iulie. Noi aşa am considerat că este corect, în condiţiile în care nu am avut precizări de la ISJ", spune directorul Liceului de Marină, Maria Bleoancă.

Şi la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă" din Galaţi contabila Centrului Financiar a întocmit şi trimis la trezorerie statele cu plăţile pentru personalul de la Bacalaureat diminuate cu 25%.

Cum contabila este în concediu, directoarea Maria Popa este cea care ne-a garantat că s-a respectat legea atunci când s-au întocmit aceste state de plată.

Vor refuza Bac-ul

Cum sumele plătite dascălilor în acest an au fost mult mai mici faţă de anii precedenţi, mulţi nici nu vor să mai audă de participare la Bac.

„Am o stare de lehamite! Nu voi mai participa niciodată la Bacalaureat decât dacă va fi obligatoriu", spune Mariana Anton, profesor la CNVA Galaţi.

Un profesor supraveghetor care a participat la toate cele trei probe scrise ale Bacalaureatului a câştigat „în mână" 50 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite