Handbal Oţelul-surpriza plăcută a Ligii Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce fotbaliştii acestui club au reuşit anul trecut să ridice titlul de campioni naţionali, acum se pare că este anul secţiei de handbal. În primele două etape oţelarele au reuşit să producă două rezultate surpriză, trecând de vicecampioana şi de ocupanta locului trei a sezonului trecut

Cu o nouă conducere şi o nouă mentalitate, gălăţencele vor încerca anul acesta să ţintească vârful clasamentului şi să aibă un parcurs cât mai lung în Cupa Cupelor.


Antrenoarea Alexandrina Soare, proaspăt revenită în această postură, după ce aproape şapte ani a stat pe banca vecinelor de la Dunărea Brăila, are ca scop readucerea handbalului spectacol la Galaţi.
„Este greu de crezut că cineva va reuşi să detroneze Oltchimul, dar, dacă nu sperăm, atunci degeaba ne mai înscriem în competiţie. Vrem în primul rând să aducem publicul la sală şi să propunem un joc modern şi spectaculos", a explicat aceasta.


Perioada următoare reprezintă una de foc pentru handbalistele de la malul Dunării. Astfel, pe 24 sau 28 septembrie, în funcţie de înţelegerea pe care o vor obţine din parte Federaţiei Române de Handbal, oţelarele vor întâlni Corona Braşov. Pe 1 octombrie urmează meciul cu KHF Kastrioti, vicecampioana statului Kosovo, în Cupa Cupelor, deplasara la Bacău pe 5 octombrie, pe 8 octombrie, returul din Cupa Cupelor, pe 12 octombrie meciul cu Zalăul, iarpe 15, meci în deplasare la Brăila.


„Sper ca fetele să reuşească să treacă cu bine peste această perioadă de foc şi, mai ales, să fim ferite de accidentări", a mai spus antrenoarea.
În acest moment, lotul pentru acest campionat este definitivat, însă, până la finalul turului, este posibil să mai vină ceva întăriri.


„Nu pot spune decât că mă interesează două jucătoare, însă vom vedea e este de făcut până la finalul perioadei de transferări. Cel mai probabil, acestea vor proveni din campionatul intern, deoarece jucătoarele străine sunt greu de convins odată ce au început competiţiile", a mai explicat Alexandrina Soare.


Adversar exotic în Europa
Clubul gălăţean a avut noroc la tragerea la sorţi pentru turul III al Cupei Cupelor la handbal feminin şi va întâlni vicecampioana statului Kosovo, KHF Kastrioti. Manşa tur a "dublei" va avea loc la Galaţi, pe data de 1 octombrie, în timp ce returul se va disputa în Kosovo, pe 8 octombrie.


„Va fi o dublă manşă destul de dificilă, mai ales din punctul de vedere al distanţei. În intervalul dintre cele două manşe vom avea un meci la Bacău, pe 5 octombrie. De la Bacău va trebui să ajungem direct în Kossovo, cel mai probabil cu autocarul, şi se va resimţi din plin oboseala drumului. În acest moment nu avem un obiectiv în cupele europene. Trebuie să facem o figură cât mai frumoasă şi să ajungem cât mai sus", a mai spus Alexandrina Soare.

KHF Kastrioti este vicecampioana statului Kosovo, pierzând titlul în faţa echipei din capitală, Prishtina, deşi cele două formaţii se aflau la egalitate de puncte după 24 de meciuri. La echipa din Kosovo evoluează şi o jucătoare română, Bianca Ţigănuş, dar şi alte câteva jucătoare de origine macedoneană.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite