HARTA BARONILOR LOCALI. Trei gălăţeni au intrat în top 65: Plătică, Durbacă şi Gogoncea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasamentul a fost întocmit de site-ul ECONTEXT. Acelaşi portal prezintă şi definiţia baronului local: "O persoană care se comportă abuziv, care îşi depaşeşte atribuţiile funcţiei pentru a obţine diferite foloase ilegale".

Potrivit unui articol postat pe site-ul ECONTEXT, situaţia ecocomică, socială şi politică din România a fost influenţată decisiv de o serie de persoane cu influenţă locală şi/sau regională: BARONII LOCALI.

Clasamentul întocmit de amintitul portal este o premieră pentru România, deoarece până acum nimeni nu a îndrăznit/vrut/putut să aducă în acelaşi text toate numele grele care ţin sub control marile oraşe sau chiar regiuni întregi.

Interesantă este şi definiţia dată în articol baronului local: "O persoană care se comportă abuziv, care îşi depaşeşte atribuţiile funcţiei pentru a obţine diferite foloase ilegale. De obicei, este un edil local (primar, prefect, consilier, etc), dar sunt şi persoane care şi-au creat o astfel de influenţă asupra unei regiuni, chiar daca nu detin o funcţie locală, ci sunt parlamentari sau şefi peste o filială a unui partid, etc. În al doilea rând, este vorba strict despre persoane care au funcţii politice, nu despre diversi afacerişti, chiar daca aceştia sunt apropiaţi ai unor politicieni sau partide".

De la Galaţi, TOP 65 BARONI LOCALI (care include atât persoane aflate acum "în cărţi", dar şi baroni retraşi din activitate) include trei persoane: Ilie Plătică Vidovici (fost senator timp de patru mandate, acum retras din viaţa publică), Eugen Durbacă (fost primar al Galaţiului şi fost preşedinte al CJ, posesor de televiziune) şi Dan Lilion Gogoncea (fost preşedinte CJ, fost preşedinte la Camera de Comerţ).

După cum se poate lesne observa, este vorba doar de foşti, cei de la ECONTEXT nereuşind să identifice niciun baron "în vână" de Galaţi. Am reţinut însă promisiunea că lista va în curând actualizată.

Până atunci, "Adevărul de seară" vă invită să comentaţi aici pe tema: ce persoane din politica locală merită statutul de BARON LOCAL şi, mai ales, de ce merită acestă "etichetă".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite