Guvernul umblă din nou la portofelele bolnavilor: vizita la mecic costă 5 lei de la 1 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi pacienţii vor plăti câte 5 lei pentru fiecare consultaţie la mediul de familie. Vestea bună: vor primi chitanţă.

Dacă până acum medicii de familie erau plătiţi, conform contractului cadru, 90% de la Casa de Asigurări de Sănătate şi 10% per serviciu, începând de la 1 aprilie aceştia îşi vor primi banii în proporţie de 70% „per capita" (CAS) şi 30% per serviciu.

Pentru a acoperi această diferenţă de 20%, pacienţii vor fi nevoiţi să plătească fiecare consultaţie la medicul de familie, suma reprezentând 5 lei.

Contractul-cadru din acest an arată că persoanele care vor merge la medical de familie vor plăti de fiecare dată suma de 5 lei. Fiecare pacient va primi chitanţă. Mai exact, un formulat tipizat în trei exemplare. Unul va rămane la medic, unul la pacient şi altul la CAS", a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

O nouă modificare contractului-cadrul ar fi programul de lucru al medicilor de familie. Aceştia vor sta la cabine şapte ore pe zi şi nu doar cinci, ca până acum. Astfel, consultaţiile pe teren vor fi făcute în afara programului, iar acolo unde se lucrează în schimburi, pacienţii vor găsi un doctor până seara târziu.

Schimbarea programului medicului de familie va duce la o mai mare prezenţă a acestuia, deoarece în cabinetele în care se lucrează în două schimburi va fi de găsit un medic până seara", a mai spus Valentin Boldea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite