VESTI BUNE/ Guvernul a alocat peste 90 de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor din judeţele Galaţi şi Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia deschisă pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare pentru 549,295 km drum judeţean şi 837,428 km drum de interes local din judeţele: Covasna, Braşov, Caraş Severin, Mehedinţi, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa pentru perioada 2011-2013

Este vorba despre obiective de investiţii din cele opt judeţe incluse în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finanţare de autorităţile publice locale şi sunt preluate în administrare de MDRT pe perioada realizării proiectelor.

Feriți-vă de drumul Iaşi-Vaslui! Vedeţi aici de ce puteţi rămâne fără maşină! (FOTO și VIDEO)

Valoarea estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru judeţele Brăila şi Galaţi este de 377.988.709 lei fără TVA (Brăila - 178.675.000 lei, fără TVA şi Galaţi - 199.313.709 lei, fără TVA). În total ar fi, deci, peste 90 de milioane de euro!

La realizarea lucrărilor se vor respecta standardele de cost stabilite de MDRT pentru aceste categorii de investiţii din fonduri publice. Pentru realizarea investiţiei nu sunt necesare exproprieri. Criteriul de atribuire al contractului este preţul cel mai scăzut. Nu se acceptă subcontractarea în integralitate a lucrărilor.

Durata contractului de achiziţie publică include durata prevăzută pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor solicitate (trei ani) şi perioada de rambursare a creditului (maxim şapte ani) dar nu mai târziu de 2020. Durata de garanţie a lucrărilor este de doi ani de la semnarea recepţiei la terminarea lucrărilor. În vederea reducerii costurilor se acceptă folosirea unor soluţii alternative, fără a se afecta caracteristicile prevăzute în normele tehnice.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite