Guvernul, reclamat de dascăli la Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federația Educației Naționale acuză Guvernul României de grave încălcări ale Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale precum şi ale protocoalelor adiţionale la această convenţie.

FEN și-a întemeiat plângerea pe art.6 alin.1 din Convenţie privind accesul la justiţie pe care Guvernul României nu l-a respectat, având în vedere neexecutarea unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile pronunţate de instanţele din România în favoarea salariaţilor din învăţământ, membri ai FEN.

"Guvernul, prin actele normative emise, a încălcat toate drepturile angajaților. Întrucât în România nu ne mai putem apăra drepturile, nici măcăr în justiție, am hotărât să ne adresăm organismelor internaționale. Sperăm ca forurile europene să ia notă de această stare de fapt, inadmisibilă într-un stat de drept, și să oblige Guvernul să respecte drepturile salariaților câștigate în instanțele de judecată precum și convențiile internaționale la care România a aderat", a declarat Constantin Ciosu, președinte FEN.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite